HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Egytál ételek

A szeptember inkább nyárutó, mint ősz, még ha az iskolások nem is értenek ezzel egyet. Az viszont biztos, hogy kellemesen meleg napok és bőséges zöldség-gyümölcs választék vár ránk ebben a hónapban.
Egyik legkedveltebb, sok variációban készített zöldségételünk, rizzsel, tarhonyával főzve, de akár magában, kenyérrel is gyors egytálétel.
Csirke mindenféle módon elkészítve – íme e heti kínálatunk. A madárinfluenza rémét pedig nyugodtan kiverhetjük a fejünkből. Ha lenne is vírus, sütéskor-főzéskor már 70 fokon elpusztulna.
Már megint az unalomig ismert menzára menjek ebédelni? Vagy vegyek egy szendvicset? Nem kell egyhangúan enned: csak egy kis megerőltetés, és remek kajákat tudsz magadat otthon készíteni, amelyek a munkahelyre bevihetők.
Most a kellemes következik a hasznossal ötvözve: a gyümölcsök fogyasztása nemcsak a szervezetünknek jó és magas rosttartalmuk az emésztést segíti, de még az ízük is isteni. Gyümölcsös húsétel-tippek.
Vannak olyan ételek, amelyek leves után, második fogásként éppúgy helytállnak, mint uzsonnára vagy éppen vacsorára. Közéjük tartozik a gyümölcsrizs is. Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, gyümölcsökkel és csokisan is.
Rizs - Roppant egészséges, tetszetősen néz ki, és könnyű elkészíteni
A felnőtt szervezet napi fehérje igénye 1 gramm testsúlykilogrammonként. Testünk nélkülözhetetlen építőelemét legnagyobb mennyiségben a tej, a tojás és a húsfélék tartalmazzák. Ez utóbbiak közül a szárnyasok a legkönnyebben emészthető húsok.
A cím igaz, de nem volt mindig így. A mélyhűtés elterjedése előtti boldog békeidőkben várni kellett májusig, hiszen ekkorra nőttek meg rántani valóra a tavasz eleji naposcsibék. Pünkösd táján ünnepi fogásként került az asztalra az idei rántott csirke friss uborkasalátával, petrezselymes újkrumplival.
Végre beköszöntött a tavasz, és megjelentek a piacokon a friss, vitamindús zöldségek. Bármilyen zöldséget választunk is, ízletes köret vagy egytálétel készülhet belőle. Nézzünk néhány finom és egészséges fogást!
Fogpiszkálóval vagy fapálcikával tálaljuk, hogy a mártogatás élvezete tökéletes legyen!
Tavasz kezdetén sokan kezdenek böjtbe, tisztítókúrába.
Kaldeneker György karácsonyi receptjei
Az igazi házias ételek nem teljesek tészta nélkül, a gőzölgő húsleves cérnametélttel vagy csigatésztával az igazi, a bableves csipetkével, a pörköltek tarhonyával a legfinomabbak. Heti menünkben igazi magyaros fogásokat mutatunk be, sok-sok tésztával.
A rizsnek mint alapanyagnak ugyanúgy vannak szenvedélyes hívei, mint az egyes zöldségeknek, gyümölcsöknek, húsoknak. Akik a rizst szeretik, számtalan fajtájukat ismerik, és sokféle módon tudják elkészíteni. Íme, pár remekmű.

Első Előző Következő Utolsó