Hozzávalók:
• 4 csirkefelsőcomb
• 1 tojás
• 20 dkg kukoricapehely
• olívaolaj • só • bors
A szószhoz:
• 10 dkg majonéz
• 1 kiskanál currypor
• só
Elkészítés:
Eltávolítom a csontokat és a bőrt a combról, majd a húst falatokra vágom, sózom-borsozom. A tojást egy evőkanál vízzel és egy csipet sóval felverem. A kukoricapelyhet összetöröm, és egy edénybe szórom. A húsfalatokat először a tojásba mártom, majd a kukoricapehelybe forgatom, végül sütőpapírral beborított tepsire helyezem. Aztán lelocsolom a húst kevéske olajjal, majd a tepsit 15-20 percre a sütőbe teszem. Félidőnél megforgatom a falatokat. A szószhoz valókat alaposan összekeverem, a megsült falatkákat pedig máris mártogathatom.
Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriaérték: 500 kcal/adag
(forrás: www.maximanet.hu)