HIRDETÉS
HIRDETÉS

A fülledt, trópusi éjszaka után frissítő hatása lehet a pénteken érkező hidegfrontnak. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint „bedurran” a légkör, és többféle forgatókönyv is lehetséges. Több vármegyében a diónagyságú jeget sem ússzuk meg.
Éjjel ugyan nem hozott frissítő lehűlést az időjárást, de minden jel arra utal, hogy ma már nem fogjuk átizzadni a matracot (is). Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ugyanis hidegfront éri el az országot, azonban – mint írják – ennek több forgatókönyve is lehet, szám szerint 12.

Az érkező hidegfront kitűnően tudja hasznosítani az elmúlt napokban felhalmozódott labilitási energiát, vagyis a zivatarok számára rendelkezésre áll a kellő mennyiségű »üzemanyag«

– fogalmaz közösségi oldalán a meteorológiai szolgálat, majd kiemeli azt is, hogy inkább az esti órákban várhatók záporok, zivatarok, heves esőzések. Az előrejelzés azt mutatja, hogy a zivatarok rendszerbe szerveződve haladnak délnyugat felől északkelet felé.

A folyamat már el is kezdődött, hiszen a figyelmeztető jelzések sorozata után megjelent az első riasztás is az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Ez azonban még nem minden, nem úszhatjuk meg ennyivel: a meteorológiai szolgálat szerint nagyméretű jégre és erős széllökésekre is számíthatunk. Hogy mit is jelent a nagyméretű? Körülbelül 2-4, helyenként 5 centiméterest – ami egy dió vagy egy pingponglabda méretének felel meg.

A meteorológusok arra is felhívták a figyelmet, hogy a heves szél, a sok csapadék és a jég együttese miatt

AKÁR A LEGMAGASABB RIASZTÁST IS KIADHATJÁK,

ezért fontos, hogy figyelemmel kísérjük a veszélyjelző rendszert.

Nagyobb eséllyel a déli országrész lehet potenciálisan kitüntetett terület a heves zivatarok szempontjából.

index.hu

Feltöltve: 2023.06.23.
Megnézve: 4739

| Többi

További hírek

Vissza a főoldalra