HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Hidegen, melegen: gyümölcsrizs

t: 1768

Hidegen, melegen: gyümölcsrizs

Gyümölcsrizs

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg rizs, 4 dl tej, 8 dkg cukor, 2 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 50 dkg vegyes gyümölcs vagy befőtt ízlésünk és idény szerint

Elkészítés

- A megmosott rizst vízzel kétszeresére higított tejbe szórjuk. Hozzáadjuk a cukrot és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve kb. 20 percig főzzük.
- A tűzről levéve, lefedve állni hagyjuk, hogy saját gőzében egészen megpuhuljon, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- A gyümölcsöket megtisztítjuk, ha szükséges, fölaprítjuk, a befőttet lecsöpögtetjük.
- A tejszínt a vaníliás cukorral ízesítve kemény habbá verjük.
- A kihűlt rizshez előbb hozzákeverjük a gyümölcsöt, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. Jól behűtve, tejszínhabbal és gyümölcsdarabkákkal díszítve kínáljuk.
Elkészítési idő: kb. 30 perc + a hűtés
1 adag: 475 kcal

Melegen: Csokoládés tejberizs

- A rizst a hozzávalókkal a receptben előírt módon megfőzzük, de nem hagyjuk kihűlni, hanem egyharmadát azon melegében hőállótálba terítjük.
- Megszórjuk egy kanál kakaóval, majd újabb réteg rizsre újabb réteg kakaót szórunk. A tetejére rizs kerüljön.
-Tejszín helyett egy tojásfehérjét keverjünk habosra 10 dkg cukorral (esetleg még egy kanál lekvárral is), öntsük a rizsre, és 5 percre tegyük 160 C-fokra előmelegített sütőbe, hogy a teteje kérget kapjon. Frissen-melegen tálaljuk.

(nana.hu)

2006.07.14

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA
Hidegen, melegen: gyümölcsrizs
Hidegen, melegen: gyümölcsrizs

Legfrissebb magazinok