HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Gasztronómia

A könnyed leves után, római tálban készített zöldborsós rizses húst javaslok
Nemcsak főzeléket vagy levest készíthetsz belőle, hasábra vágva mártogatóssal finom előétel lehet. Egy másik verziót most mi is kínálunk nassolásra.
Erős paprika és hagyma bolondítja meg a fogásokat
Íze a fokhagymáéra hasonlít, a hétköznapi ételeket is pikánssá, izgalmassá varázsolja. Az orfűi Muskátli vendéglő és Németh József, az MNGSZ hagyományőrző bizottságának elnöke ajánlja az alábbi három kiváló receptet olvasóinknak.
A hagyományos húsvéti fogások sorában a különlegesebbek közé tartozik a báránysült. Adunk néhány hasznos tippet, hogyan készítheted el, és mi illik hozzá.
Ha már te is áhítod a tavaszt, legalább a tányérodon idézd meg: készíts egy nagy adag salátát! Tegyél bele hónapos retket is - mi megmondjuk, miért jó választás.
Lassan beköszönt a tavasz, ennek megfelelően egy különleges ízesítésű, vitamindús és könnyű levest ajánlok. Főételnek négyféle darált húsból készült rakott zöldbabot javaslok, úgy, ahogy én szeretem. A túrógombóc nemcsak a gyermekek, de a felnőttek kedvence is. A kész gombócokat megbolondítottam egy finom mártással, majd fahéjas porcukorral illatosítottam. Legyen szép és vidám vasárnapjuk, az ételek elkészítéséhez sok sikert és jó étvágyat kívánok! A mai menünk 1670 kcal/fő értéket tartalmaz. Fásy Ádám
Teljes kiőrlésű kenyérre kenve, paradicsommal vagy paprikával kínálva kiváló tízórai vagy uzsonna!
Kaldeneker György szakács fenséges receptjeivel mi magunk készíthetjük el ízletes péksüteményeinket
Sokféle étel készülhet friss vagy savanyított fejes káposztából, ráadásul egész télen kapható, mind fehér, mind vörös változatban.
Köszönöm, hogy hétről hétre egyre többen szegődnek társul gasztronómiai kirándulásainkhoz.
Tudják milyen íze van a szalonnafagylaltnak? Vanília! Bizarr, de ez a lényeg: Bíró Lajos séf szereti a polgárpukkasztó menüket.
A mulatóskirály ezen a héten rántott sertéskarajt, lebbencslevest és rizskochot készített
Hazánk lakossága csak a napi ajánlott rostbevitel felét fogyasztja el. Pedig a ballasztanyagok nélkülözhetetlenek az egészség megőrzéséhez!
A disznóságok receptjeit egyik kedves barátomtól tanultam, Dudás Istvántól, a Békés Megyei KISOSZ elnökétől. Tisztemnél fogva meg is koronáztam őt a kolbászgyártás királyává. Pisti barátom a nagyapjától örökölt recept alapján készíti el a világhírű csabai kolbászt, amely közel 100 éves családi hagyományra épül. Ahogy a mondás is tartja, a jól bevált családi recept apáról fiúra száll.

Első Előző Következő Utolsó