HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > 3 ínycsiklandó ételt ajánlunk

t: 2268

3 ínycsiklandó ételt ajánlunk

Erős paprika és hagyma bolondítja meg a fogásokat

Csirkével és banánnal töltött palacsinta
Előkészítés: 50 perc, főzési idő: 1 óra

Hozzávalók 6 személyre a tésztához: 12,5 dkg finomliszt, 2 tojás, csipetnyi só, 1,2 dl tej, 1,2 dl tejszín, a díszítéshez citromszeletek és friss metélőhagyma.
A töltelékhez: 50 dkg csirkemell, só, őrölt pirospaprika, 1 evőkanál finomliszt, diónyi vaj, 1,5 dl tejszín, 6-8 evőkanál száraz fehérbor, 2 banán, kevés vaj a sütéshez.

Elkészítés: A tésztához a lisztet egy edénybe szitáljuk, és a közepébe üreget képezünk. Egy másik edényben a tojást a sóval, a tejjel és a tejszínnel felverjük. A tojásos keveréket apránként az üregbe töltjük, és lassan a lisztbe forgatjuk. Amikor a liszt összeáll, a tésztát jól összedolgozzuk, és 30 percre félre tesszük pihenni. A csirkét vékony csíkokra vágjuk. Megsózzuk, megpaprikázzuk, és liszttel meghintjük. Egy lábasban vajat forrósítunk, a csirkét folyamatosan keverve kb. 5 percig pirítjuk. Egy tálban összekeverjük a tejszínt a borral, és 2 percig állni hagyjuk, majd megsózzuk. A banánokat meghámozzuk, felszeleteljük, majd a lábasban lévő csirkéhez adjuk. Óvatosan átmelegítjük és melegen tartjuk. Kisütjük a palacsintákat, megtöltjük a töltelékkel, és azonnal tálaljuk. Citromszeletekkel és metélőhagymával díszítjük.

Paradicsomos csirke
Előkészítés: 30 perc, főzési idő: 40-50 perc

Hozzávalók 4-6 személyre: 3 evőkanál olaj, 1 összevágott vöröshagyma, 1 egész fahéj, 1 babérlevél, 6 egész szegfűszeg, kevés reszelt gyömbér, 4 gerezd zúzott fokhagyma, 1,5 kg-os 8-10 darabra vágott csirke, 1 kiskanál chilipor, ugyanennyi őrölt kömény és őrölt koriander, 40 dkg konzervparadicsom, 1 kiskanál só, a díszítéshez friss petrezselyem.

Elkészítés: Egy nagy serpenyőben, közepes lángon, olajat melegítünk, és a hagymát megfuttatjuk benne. A fahéjat, a babérlevelet, a szegfűszeget, a gyömbért, illetve a zúzott fokhagymát hozzáadjuk, és kevergetve 1 perc alatt megpirítjuk. Beletesszük a csirkedarabokat, majd chiliporral, köménnyel és korianderrel megszórjuk. 2 percig pirítjuk, folyamatosan kevergetjük. Ezután a többi hozzávalót is beleforgatjuk. A serpenyőt lefedjük, és addig pároljuk, amíg a csirke megpuhul. Forrón, petrezselyemlevéllel tálaljuk.



Fokhagymás lecsó
Előkészítés: 20 perc, főzési idő: 45 perc

Hozzávalók: 4 piros színű paprika, 4 zöld színű paprika, 5 evőkanál olaj, 2 nagy, szeletelt vöröshagyma, 3 gerezd finomra vágott fokhagyma, 2 érett, hámozott paradicsom, 4 kis fokhagymás kolbász.

Elkészítés: A paprikákat félbevágjuk, kicsumázzuk, a paradicsomot vékonyan felszeleteljük. Az olajat egy nagy lábasban, közepes lángon megmelegítjük. A hagymát és a paprikát beledobjuk, és gyakran kevergetve 5 percig sütjük, pároljuk. A fokhagymát és a paradicsomot hozzáadjuk, és 2 percig főzzük. Felszeleteljük a kolbászt, hozzáadjuk a lecsóhoz, és addig pároljuk, amíg a kolbász meg nem puhul. Forrón tálaljuk.

Blikk.hu

2011.05.08

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok