HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Klasszikus receptek Fásy Ádám módra

t: 3285

Klasszikus receptek Fásy Ádám módra

Rántott sertéskaraj töltve Ádi módra, tócsnival

Elkészítési mód: Lassú tűzön a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a kockázott füstölt tarját és hagymát. Pirítjuk, és beletesszük a juhtúrót, a juhsajtot, az apróra vágott petrezselymet. Felöntjük tejjel, sóval, borssal ízesítjük. Sűrűsödésig főzzük, ráütjük a tojást, összekeverjük, levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Közben a hússzeleteket besózzuk, fólián át vékonyra klopfoljuk. A hússzeletekre egyenként rárakjuk a tölteléket, felcsavarjuk, a két szélét benyomkodjuk. A kész hústekercseket felvert sós tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Forró olajban aranysárgára sütjük.

Tócsni: A meghámozott és lereszelt burgonyához hozzáadjuk a lisztet és a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk, majd jól keverjük össze. Kevés olajt forrósítsunk fel a serpenyőben. Egy evőkanál segítségével a felhevített olajba beletesszük a tésztát, majd elterítjük, hogy szép vékony lepényt kapjunk. Mind a két oldalát pirosra sütjük. Szalvétára kiszedjük, hogy a felesleges olajat felitassuk róla. A töltött-rántott sertéskaraj mellé köretként tálaljuk.



Hozzávalók:

(4 személyre)
8 szelet sertéskarajfilé
10 dkg juhtúró
5 dkg füstölt juhsajt
10 dkg füstölt tarja
1 db kis fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 dl tej
1 csomó petrezselyemzöld
2 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
só, bors
olaj (sütéshez)

Köret:
80 dkg burgonya
3 evőkanál liszt
1 gerezd fokhagyma
2 db tojás
só, bors
olaj (sütéshez)

Lebbencsleves gyulai módra

Elkészítési mód:

Egy fazékban egy evőkanál olívaolajon megpirítjuk a kockára vágott kolozsvári szalonnát és a karikára vágott gyulai kolbászt, valamint a lebbencstésztát, majd az apróra vágott hagymát. (Megj.: Vigyázzanak! A műveletet gyorsan kell elvégezni, nehogy megégjenek az alapanyagok.) Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a lecsót, a pirospaprikát és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Fedő alatt megpároljuk, majd felöntjük 1 l vízzel. Sóval, borssal, Vegetával ízesítjük, mérsékelt tűzön az egészet puhára főzzük. Menet közben a folyadékot pótolhatjuk. Tálalásnál francia petrezselyemmel díszítjük.

Hozzávalók:

(4 személyre)
10 dkg lebbencstészta
40 dkg burgonya
5 dkg kolozsvári szalonna
10 dkg gyulai kolbász
10 dkg konzervlecsó
1 db kis fej vöröshagyma
1 kávéskanál kalocsai
őrölt paprika
1 csomó petrezselyemzöld
1 evőkanál olívaolaj
só, bors, Vegeta

Vaníliás rizskoch

Elkészítési mód: A tejet felforraljuk, cukorral beízesítjük, majd beleöntjük a rizst. Állandó keverés mellett lassú tűzön addig főzzük, amíg a rizs beszívja a tejet. (Megj.: gyakorlatilag tejberizst főzünk.) Még melegen belekeverjük a vajat, majd félretesszük, és 15 percig hagyjuk kihűlni. Menet közben felütjük a tojásokat, különválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját vaníliás cukorral, sóval és a citrom héjával simára keverjük, majd hozzáadjuk a már langyosra hűlt tejberizshez, és beleszórjuk a mazsolát. A tojások fehérjét habbá felverjük, és az egészet óvatosan összekeverjük. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 180 °C-on, kb. 35 percig szép aranybarnára sütjük.

Vaníliaöntet: Válasszuk ketté a tojásokat, és melegítsük fel a tejet. (Megj.: csak a sárgájára lesz szükség, de a megmaradt 3 db tojásfehérjét nyugodtan felhasználhatjuk a rizskoch habjához.) Egy edényben a tojássárgáját a vajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral keverjük ki keményre. A felmelegített tejet öntsük hozzá folyamatos kevergetés közben, majd lassú tűzön addig főzzük, míg szép bársonyos-selymes mártást kapunk. Tálalásnál öntsük a kockára vágott rizskoch tetejére.

Hozzávalók:
30 dkg rizs
1 l tej
10 dkg cukor
1 kávéskanál só
2 tasak vaníliás cukor
3 db tojás
5 dkg vaj
1 db citrom reszelt héja
10 dkg mazsola

Vaníliás öntet:
3 db tojás
5 dl tej
10 dkg cukor
2 tasak vaníliás cukor
2 dkg vaj

Blikk.hu

2010.11.28

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok