HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Könnyű nyári menü

t: 2250

Könnyű nyári menü

A könnyed leves után, római tálban készített zöldborsós rizses húst javaslok. Ezt a különleges cseréptálat csak ajánlani tudom mindenkinek, zsiradék nélkül – vagy kevés olívaolajjal –bármit puhára párolhatunk vagy ropogósra süthetünk benne. A főétel után kandírozott gyümölcsös aprósüteményt kínálok. A mai menünk 1050 kcal/fő értéket tartalmaz. Az elkészítéshez sok sikert, az elfogyasztásához jó étvágyat kívánok!

Zöldborsós rizses hús római tálban


Hozzávalók (4 személyre) • 40 dkg csirkemellfilé • 1 kis fej vöröshagyma • 15 dkg zöldborsó • 2 db t. v. paprika • 4 db paradicsom • 5 dkg sertészsír • 2 ek. olaj • 1 dkg kalocsai őrölt pirospaprika • 20 dkg rizs • 1 csokor petrezselyemzöld • só, bors

Elkészítési mód: A húst apró kockákra, a hagymát finomra, a kicsumázott t. v. paprikát karikákra vágjuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk és apróra aprítjuk. A felhevített zsírban a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, megpörköljük, majd őrölt pirospaprikával meghintjük. Sóval, borssal ízesítjük. Beletesszük a t. v. paprikát, a paradicsomot, a finomra vágott petrezselyemzöldet, összekeverjük. 1 dl vízzel felöntjük, és lassú tűzön finom pörköltet készítünk. Menet közben olajon a rizst 3-4 percig fehérre hevítjük, majd beleöntjük a pörköltbe, összekeverjük, felöntjük 5 dl vízzel, és felforraljuk. Belerakjuk a zöldborsót, és az egészet beleöntjük egy meleg vízben előáztatott római tálba, a tetejével leborítjuk. Előmelegített 150 °C -os sütőben 25-30 perc alatt készre főzzük.


Tejfölös-kapros tökleves


Hozzávalók (4 személyre) • 60 dkg gyalult tök • 2 gerezd fokhagyma • 1 csokor friss kapor • 1 dl tejföl • 1 ek. liszt • 1 dkg kalocsai őrölt pirospaprika • 1 ek. ecet • 1 ek. olaj, só

Elkészítési mód: Olajon zsemlebarnára pirítjuk a lisztet, egy pillanatra a tűzről levesszük, beleszórjuk az őrölt paprikát és a finomra vágott kaprot, valamint a zúzott fokhagymát. Összekeverjük, felöntjük 1dl vízzel, visszarakjuk a tűzre, és sima bársonyos rántást készítünk. Felöntjük 1 l vízzel, belerakjuk a gyalult tököt, sóval, ecettel beízesítjük. Kb. 10-15 perc alatt készre főzzük. A tejfölt simára keverjük és hozzáadjuk a forró leveshez.



Aprósütemény kandírozott gyümölccsel


Hozzávalók (4 személyre) • 40 dkg liszt • 25 dkg ráma • 15 dkg porcukor • 2 db tojás • 1 t. vaníliás cukor • fél t. sütőpor • 1 db citrom reszelt héja • 15 dkg cukrozott gyümölcs • 1 db tojás a kenéshez

Elkészítési mód: Lisztben elmorzsoljuk a rámát, hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot, a sütőport, a porcukrot és a reszelt citromhéjat, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. (Nem kell sokáig gyúrni!) Az így kapott tésztát hűtőszekrényben kb. egy órát pihentetjük. A hűtőből kivéve 4 mm-es vastagságúra nyújtjuk. Tetszés szerinti kiszúró használatával 4 centiméteres nagyságú formákat szaggatunk belőle, amelyeket kivajazott tepsibe helyezünk. A tetejét tojással megkenjük és kandírozott gyümölcscsel díszítjük. Végezetül 160 °C-os sütőben készre sütjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.

Blikk.hu

2011.06.04

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok