HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Gasztronómia > Fásy Ádám tavaszköszöntő menüje

t: 2374

Fásy Ádám tavaszköszöntő menüje

Lassan beköszönt a tavasz, ennek megfelelően egy különleges ízesítésű, vitamindús és könnyű levest ajánlok. Főételnek négyféle darált húsból készült rakott zöldbabot javaslok, úgy, ahogy én szeretem. A túrógombóc nemcsak a gyermekek, de a felnőttek kedvence is. A kész gombócokat megbolondítottam egy finom mártással, majd fahéjas porcukorral illatosítottam. Legyen szép és vidám vasárnapjuk, az ételek elkészítéséhez sok sikert és jó étvágyat kívánok! A mai menünk 1670 kcal/fő értéket tartalmaz. Fásy Ádám

Rakott zöldbab Ádi módra

Hozzávalók (4 személyre) • 80 dkg mélyhűtött zöldbab • 10 dkg darált marhahús • 10 dkg darált sertéshús • 10 dkg darált pulykahús • 10 dkg darált császárszalonna • 20 dkg rizs • 2 dl tejföl • 3 db tojás • 1 kis fej vöröshagyma • 1 gerezd fokhagyma • 1 csokor friss kapor • 1 csokor friss petrezselyemzöld • 5 dkg zsemlemorzsa • 1 dl olaj • só, bors, Vegeta



Elkészítési mód: A zöldbabot enyhén sós vízben félig megfőzzük, aztán leszűrjük, félrerakjuk. A rizst 1 l vízben puhára főzzük, majd lecsurgatjuk. A finomra vágott hagymát az olaj felében megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szintén finomra vágott friss fűszernövényeket, a zúzott fokhagymát és a darált húsokat. Sóval, borssal, Vegetával ízesítjük. Kb. 10-15 percig serpenyőben lesütjük, majd meglocsoljuk 2 kanál tejföllel, és összekeverjük a főtt rizzsel.

Menet közben egy tepsit olajjal kikenünk, megszórjuk zsemlemorzsával, kettéosztjuk a zöldbabot, és az egyik felét egyenletesen elterítjük, majd rárakjuk a darált rizses húst. Azután a zöldbab másik felével beborítjuk. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, sóval, Vegetával ízesítjük, majd egyenletesen befedjük vele a rakott zöldbabot. 190 °C-os előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz. Formázva tálaljuk, a tetejét meglocsoljuk simára kikevert tejföllel, és friss petrezselyemzölddel díszítjük.

Kapros pulykaraguleves

Hozzávalók (4 személyre) • 20 dkg pulykamellfilé • 2 szál sárgarépa • 2 szál petrezselyemgyökér • 1 kis fej vöröshagyma • 10 dkg zöldborsó • 2 csokor friss kapor • 1 dl tejszín • 1 db tojássárgája • 1 evőkanál liszt • 2 evőkanál olaj • só, Vegeta



Elkészítési mód: A kockázott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a kockázott húst, a zöldségeket, a finomra vágott kaprot és fedő alatt megpároljuk. Azután meghintjük liszttel s jól összekeverjük, sóval, vegetával beízesítjük, felöntjük 1 l vízzel, majd felforraljuk, hozzáadjuk a zöldborsót és lassú tűzön készre főzzük. Menet közben a tejszínt a tojássárgájával simára keverjük és állandó kevergetés mellett belecsurgatjuk a levesbe. Forrón tálaljuk.

Túrógombóc mazsolás vaníliamártásban

Hozzávalók a túrógombóchoz (4 személyre) • 20 dkg tehéntúró • 1 db tojás • 3 evőkanál búzadara • 1 evőkanál liszt • 2 dkg vaj • 10 dkg zsemlemorzsa • 1 teáskanál reszelt citromhéj • 5 dkg porcukor • 1 csipet só

Elkészítési mód: A tojást habosra keverjük, hozzáadjuk a porcukrot, a citromhéjat, a búzadarát, a lisztet és az áttört tehéntúrót. Jól összedolgozzuk, és 30 percig pihentetjük. Egyforma gombócokat formálunk belőle, és lobogó sós vízben kb. 15-20 percig főzzük. Szűrön keresztül lecsurgatjuk a gombócokat. Menet közben a vajon megpirított zsemlemorzsába rázogatva átforgatjuk.



Hozzávalók a mazsolás vaníliamártáshoz (4 személyre) • 2 dl tejföl • 2 dkg vaj • 1 db tojás • 5 dkg mazsola • 2 tasak vaníliás cukor • 2 dkg fahéjas porcukor

Elkészítési mód: A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a mazsolát és a tejfölt, majd felforraljuk. A tojást felütjük, szétválasztjuk a fehérjét és a sárgáját. A sárgáját beletesszük a langyos tejfölös vaníliamártásba, és összekeverjük. A zsemlemorzsában forgatott túrógombócokat egy tepsibe rakjuk, és leöntjük a vaníliás mártással. Sütőben 150 °C-on szép barnára pirítjuk. Tálalásnál fahéjas porcukorral meghintjük.

Blikk.hu

2011.03.14

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok