Belvárosi konyhájából olyan ételek kerülnek ki, mint a szalontüdő rózsaszín borjúszívvel, vagy a vörösboros kakas vérében. „Kell egy kis show, valami meghökkentő, hogy igazán különlegeset rakjunk a vendég asztalára" – magyarázta a kísérletező konyhafőnök.
„A dohányfagylalt cikóriakávéból készült, amihez az íz kedvéért egy kevés pipadohányt turmixolunk. Szalonnafagylaltunk alapja a vanília, ehhez még hozzájön a bazsalikomos paradicsomlekvár, a fokhagyma és egy darab baconszalonna" – mondta Bíró. Népszerű desszert a fűszerpaprika-fagylalt is.
„A véletlenek szülik a legjobb kreációkat. A vendégek értékelik az újdonságokat, bár azt vettem észre, hogy a külföldiek fogékonyabbak, nyitottabbak az ismeretlen dolgok iránt" – mesélte. A séf legújabb találmánya a pálcára húzott, kenyérrel körbetekert mangalicaszalonna, amit vérbe tunkolnak. A pálcikát ezek után nitrogénbe mártják, így amikor a vendégek a szájukba veszik, nitrogénes füst jön ki az orrukon, a vér pedig a szájukba olvad.
Blikk.hu