Mai csirke, hétköznapra: ünnepek előtt tervezzük már (reméljük, mindenki) a karácsonyi menüt, főzésre viszont most egyre kevesebb idő jut. Nos, ez az étel előkészülettel együtt is 20-25 perc: igazi konyhai varázslat! It's a kind of magic!
A darált húst egy nagy tálban elkeverjük a zsemlemorzsával, és a finomra vágott hagymával, majd hozzáadunk pár levél apróra vágott mentát, és ízesítjük sóval, valamint borssal.
A bacont apróra vágjuk, majd egy serpenyőben vaj és olaj keverékén megpirítjuk, ízesítjük szeletelt fokhagymával, majd hozzáadjuk a karikára vágott pórét, és zellert, és a reszelt répát, és fedő alatt megpároljuk.
A bacon felét felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, majd megdinszteljük a finomra vágott hagymát, és a szeletelt fokhagymát majd hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük sóval, borssal és megpároljuk.