Egy kis tálba reszeljük a gyömbért, majd elkeverjük a szójaszósszal.
Hozzávalók:
40 dkg marahabélszín
1 db piros kaliforniai paprika
1 db zöld kaliforniai paprika
1 db sárga kaliforniai paprika
20 dkg cukorborsó
1 db friss gyömbér
4 ek szójaszósz
2 ek halszósz
50 dkg rizs
2 db tojás
2 ek olaj
2 dl húslé
1 kk keményítő
friss koriander
só
A bélszínt vékony csíkokra vágjuk, majd megforgatjuk a pácban. Egy kis tálban a tojást habosra keverjük, kevés sóval, finomra vágott korianderrel és halszósszal ízesítve, majd omlettet készítünk belőle. A sült tojáslepényt feltekerjük, és felkarikázzuk. A wokot meglocsoljuk olívaolajjal, majd felforrósítjuk. A felforrósodott wokba öntjük a bepácolt feldarabolt húst, és addig pirítjuk, míg külső kérget nem kap. Ezután felöntjük húslével és megpároljuk. A színes kaliforniai paprikákat vékony csíkokra vágjuk. Mikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a paprikákat, a cukorborsót, és meglocsoljuk szójaszósszal, valamint halszósszal. A rizst a szokásos módon megpároljuk. A felcsíkozott sült tojáslepényt összeforgatjuk a főtt rizzsel, ízesítjük sóval, borssal. Egy kis tálkában csomómentesre keverjük a húslevet a keményítővel, majd a húsra öntjük, hogy kissé besűrítse az alatta keletkező pecsenyelevet. A tojásos rizsből fészket készítünk a tányér közepébe, majd a húst belehalmozzuk. Tálaláskor friss korianderzölddel díszítjük.
rtlklub.hu