Kicsi édes, kicsit csípős: a narancsraguval nyakon öntött sült borjúmáj garantáltan különleges ízélmény!
Hozzávalók:
4 szelet borjúmáj
4 ek mustár
3 ek liszt
2 ek olaj
4 db narancs
3 ek vaj
1 ek méz
6 szelet toast
só, bors
A májszeleteket megkenjük mustárral, megforgatjuk lisztben, majd sütni kezdjük. Sütés közben ízesítjük borssal, majd félretesszük. A narancs felét megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a maradékot pedig kifacsarjuk. Egy serpenyőben vajat forrósítunk, hozzáadjuk a narancs levét, a mézet, és a cikkekre vágott narancsot, majd felforraljuk. A kisült májat a narancsraguval tálaljuk.
Töltött narancs
Hozzávalók:
4 db narancs
1 vaníliarúd
5 dkg cukor
5 dkg barnacukor
1 ek víz
2 dl tejszín
2 tojás fehérje
1 db citrom
Narancsok tetejét levágjuk, húsukat kikanalazzuk. A kétféle cukrot, kevés vízzel elkaramellizáljuk, hozzáadjuk a narancspépet, a vanília kikapart belsejét, meglocsoljuk citromlével, ráreszelünk citromhéjat és sűrűre főzzük. A tejszínt és a fehérjéket külön-külön habbá verjük, mindkettőt ízesítjük porcukorral. Összeforgatjuk a narancsot tejszínhabbal, majd a fehérjehabbal is. A kivájt narancsokat megtöltjük a krémmel, zsülienre vágott citrushéjakkal díszítjük.
rtlklub.hu