A darált húst egy nagy tálban elkeverjük a zsemlemorzsával, és a finomra vágott hagymával, majd hozzáadunk pár levél apróra vágott mentát, és ízesítjük sóval, valamint borssal.
Hozzávalók:
40 dkg sovány bárányhús
1 fej vöröshagyma
4 ek morzsa
4 db hamburgerzsemle
2 db paradicsom
1 db kígyóuborka
12 fej jégsalkáta
2 dl joghurt
6 db főtt burgonya
4 ek olívaolaj
2 ek steak fűszerkeverék
friss menta
só, bors
A masszát négy részre osztjuk, és fasírtokat formázunk belőle. Az így kapott húspogácsákat rostlapon készre sütjük. Az uborka felét apró kockákra vágjuk, összekeverjük a hideg joghurttal, ízesítjük sóval, borssal, majd hozzáadunk pár levél finomra vágott mentát. A zsemléket kettévágjuk, a megmaradt uborkát és a paradicsomot felkarikázzuk. Mindegyik zsemlébe egy-egy levél salátát és egy-egy húspogácsát teszünk, megrakjuk paradicsom és uborkaszeletekkel, majd ráöntjük a joghurtos mártást és rányomjuk a zsemle tetejét. A burgonyát cikkekre vágjuk, olajban ropogósra pirítjuk, majd megforgatjuk a steak fűszerkeverékben. Ezt kínáljuk a burger mellé köretként.
rtlklub.hu