HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Marhahúsos lasagne

t: 1419

Marhahúsos lasagne

A bacont apróra vágjuk, majd egy serpenyőben vaj és olaj keverékén megpirítjuk, ízesítjük szeletelt fokhagymával, majd hozzáadjuk a karikára vágott pórét, és zellert, és a reszelt répát, és fedő alatt megpároljuk.

Hozzávalók:

60 dkg darált marhahús
15 dkg bacon
4 ek vaj
4 ek olaj
4 g fokhagyma
1 db póré
1 cs zellerszár
2 db sárgarépa
4 db paradicsom
25 dkg mozarella
1 cs lasagne tészta
50 dkg rikotta
2 db tojás
3 dl tejszín
1 ü hámozott paradicsomkonzerv
1 kk őrölt szerecsendió
1 kk őrölt szegfűszeg
1 kk őrölt fahéj
1 kk oregano
friss bazsalikom
só, bors

Miután a zöldségek megpuhultak, megszórjuk őrölt fahéjjal és szegfűszeggel, majd hozzáadjuk a darált húst, és sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot meghámozzuk és apró kockákra vágjuk. A friss bazsalikomot apróra vágjuk, majd a húsra szórjuk. Ezután fűszerezzük morzsolt oreganoval, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és a hámozott paradicsomkonzervet és újra átforraljuk. Egy lábosban megolvasztunk egy-egy evőkanálnyi vajat és olajat, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a rikottát, és a tojások sárgáját, csomómentesre elkeverjük, majd felöntjük tejszínnel, ízesítjük szerecsendióval és borssal, majd sűrűre főzzük. A mozzarellát vékonyan felszeleteljük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd beleteszünk egy réteg lasagne tésztát. Erre ráhalmozunk egy réteg paradicsomos, húsos ragut, majd ezt követi a sűrűre főzött, rikottás besamelmártás és a szeletekre vágott sajt, majd így folytatjuk a rétegezést, míg a hozzávalók el nem fogynak. Tetejére sajt kerül, amelyre egy-egy darab vajat teszünk, hogy ne égjen meg, majd 180 fokos sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt készre sütjük.


Gyümölcssaláta tiramisuöntettel

Hozzávalók:

1 db ananász
1 db sárgadinnye
25 dkg eper
25 dkg áfonya
5 db tojás
5 ek cukor
1 db vaníliarúd
50 dkg mascarpone
1 cs vaníliás cukor
1 ek konyak
1 csomag csokoládés nápolyi

Az ananászt és a sárgadinnyét megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. Az epret feldaraboljuk. A gyümölcsöket egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk az áfonyát. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot készítünk. A sárgákat egy tálba tesszük és a cukorral habosra keverjük. A vaníliarudat kettévágjuk, majd egy késsel kikaparjuk a magjait és a tojássárgákhoz adjuk. Ezután beleforgatjuk a mascarponét, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a konyakot, majd krémesre keverjük, végül összeforgatjuk a fehérjehabbal. A gyümölcssalátát üvegkehelybe halmozzuk, majd ráöntjük a mascarponekrémet. Díszítésként csokoládés nápolyit szúrunk bele.


rtlklub.hu

2008.12.03

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok