HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Egytál ételek > Édes-savanyú maláj sertésoldalas

t: 1429

Édes-savanyú maláj sertésoldalas

Az oldalast bordáira szedjük.


Hozzávalók:

50 dkg sertésoldalas
3 g fokhagyma
3 ek olaj
2 fej lilahagyma
1 db gyömbér
2 ek ecet
1 kk cukor
1 db lime
2 db chilipaprika
50 dkg főtt tészta

A wokban olajat forrósítunk, megpirítjuk benne a feldarabolt lilahagymát, fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd hozzáadjuk a húst. Miután a hús megpirult, akkor meglocsoljuk ecettel és megszórjuk cukorral. Vízzel, ecettel és cukorral locsolgatva puhára pároljuk. Mikor megpuhult, limelével, és apróra vágott chilipaprikával ízesítjük. Egy másik edényben olajon megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát, és chilit, majd összeforgatjuk a főtt tésztával. Az elkészült oldalast a tésztával tálaljuk.


Kókusztejes mangórizs

Hozzávalók:

5 dl rizs
3 dl kókusztej
5 dl tej
2 db mangó
1 ek keményítő
3 ek méz
1 csomag vaníliás cukor
4 ek cukor

A tejjel elkevert kókusztejet felforraljuk, hozzáadjuk a félig főtt rizst, a cukrot, a vaníliás cukrot, és a mézet, majd puhára főzzük. Egy tálban elkeverjük a keményítőt kevés vízzel, majd a tejberizshez adjuk. A mangót feldaraboljuk, és a rizsbe tesszük. Hidegen, vagy melegen egyaránt fogyaszthatjuk.

rtlklub.hu

2008.12.11

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok