A bacon felét felkockázzuk, zsírjára pirítjuk, majd megdinszteljük a finomra vágott hagymát, és a szeletelt fokhagymát majd hozzáadjuk a darált húst, ízesítjük sóval, borssal és megpároljuk.
Hozzávalók:
60 dkg főtt burgonya
40 dkg darált sertéshús
15 dkg bacon
1 fej hagyma
3 g fokhagyma
1 doboz morzsolt kukorica
4 dl főzőtejszín
1 ek vaj
25 dkg reszelt sajt
1 ek almaecet
1 fej lilahagyma
1 ek olívaolaj
1 ek víz
6 db paradicsom
petrezselyem
oregano
bazsalikom
só, bors
Mikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a kukoricát, felöntjük tejszínnel. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, belefektetjük a szeletekre vágott főtt burgonyát, ráhalmozzuk a húsos ragut, majd a tetejére bacon szeleteket teszünk. Végül megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. Egy tálban elkeverjük az almaecetet, a finomra vágott lilahagymával, a friss bazsalikommal, és petrezselyemmel, majd hozzáadjuk az olívaolajat és kevés vizet. A paradicsomot cikkekre vágjuk és a dresszingbe tesszük. Az elkészült ételt a paradicsomsalátával tálaljuk.
rtlklub.hu