HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Halételek

Mai hal: egy olasz recept a mi konyhánkba - ez a mai ajánlat. Minden alapanyaghoz hozzá lehet jutni, nem is túl borsos áron, ráadásul egyszerűen, gyorsan elkészíthető - mégis kapunk egy jó mediterrán hangulatot. Mintha a tengernél lennénk!
Mai hal: nem kékvérű, hanem kékre főzött pisztráng. Hogy ez mit jelent egészen pontosan, csak a receptben fogjuk elárulni, és csak a gyakorlatban fog kiderülni. Azaz: feltétlenül el kell készíteni!
A mai főszereplők: a narancs és a pisztráng. További szerepekben: a fehérbor, a brokkoli és a szójacsíra.
Mai hal: és a receptben két érdekesség egy helyen, méghozzá a sörtészta és a parajos gombóc. Nem véletlen, de nem is mindennapi párosítás.
Hal babérlevéllel és olívabogyóval, a köret pedig petrezselymes krumpli.
Hogy mutat a pici garnéla az igencsak nagyra nőtt lóbab mellett? Csinos.
A süllő finom húsához nagyon jól illik a paraj és a lestyános mártás.
Ez az étel olyan színes, mint a riói karnevál.
A lisztet összegyúrjuk a tojással és a vajjal, majd kinyújtjuk és kibéleljük vele a formát.
A hagymát apróra vágjuk, majd összedolgozzuk a tonhallal, finomra vágott petrezselyemmel, fűszerekkel, szószokkal, valamint egy egész tojással.
A polip lábait levágjuk, majd forró olívaolajban sütni kezdjük, majd hozzáadjuk a fehérbort és apróra vágott petrezselyemmel, valamint fokhagymával ízesítjük.
A mustárt elkeverjük a borecettel, az olívaolajjal és az apróra vágott ringlivel.
A bőrös filéket fél centiméterenként beirdaljuk. A füstölt szalonnát és a fokhagymát felszeleteljük, a szeleteket az irdalásokba nyomkodjuk.
Egy edényben megmelegítjük a szőlőmagolajat, majd a sóval, borssal ízesített halat a bőr felöli oldalán sütni kezdjük.
A káposztákat és a répát vékony csíkokra vágjuk...

Első Előző Következő Utolsó