HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Halételek > Zöldségekkel rétegezett hal brazil módra

t: 2820

Zöldségekkel rétegezett hal brazil módra

Ez az étel olyan színes, mint a riói karnevál.

Hozzávalók:

4 szelet fogasfilé
2 db zellergumó
2 db sárgarépa
1 db cukkini
1 szál póréhagyma
2 db vöröshagyma
5 dl húslé
1 db piros kaliforniai paprika
2 db paradicsom
só, bors

A zellert, a répát, a cukkinit, és a pórét lapokra, a vöröshagymát karikára vágjuk. A halszeleteket olívaolajon pirosra sütjük. Egy jénai tálba alulra halmozzuk azellert, megsózzuk, rátesszük a cukkinit, majd az elősütött halat. Ezt meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, rátesszük a hagymakarikákat, majd betakarjuk zellerrel, és díszítésként paradicsomot, valamint paprikát teszünk rá. Felöntjük húslével és 180 fokos sütőben készre sütjük.

Kókuszlikőrhöz:

20 dkg cukor
1 db vaníliarúd
2,5 dl tiszta szesz
4 dl tej
10 dkg kókuszreszelék
ananász a díszítéshez

A cukrot egy szűrőbe tesszük, ráhelyezünk egy ág vaníliát, meglocsoljuk tiszta alkohollal, majd meggyújtjuk és hagyjuk belecsöpögni egy lábosba. Egy másik edényben felforraljuk a tejet, beletesszük a kókuszt és pár kanál cukrot és pár percig főzzük, majd összeöntjük a két lábos tartalmát és összekeverjük. Hűtőben alaposan kihűtjük, majd ananásszal díszített pohárban tálaljuk.


rtlklub.hu

2009.01.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok