Egy edényben megmelegítjük a szőlőmagolajat, majd a sóval, borssal ízesített halat a bőr felöli oldalán sütni kezdjük.
Hozzávalók:
4 szelet lazac
4 db tojás
2 dl fehérbor
1 fej hagyma
0,5 dl ecet
1 gerezd fokhagyma
4 ek szőlőmag olaj
Fűszeres vajhoz:
5 dkg vaj
3-4 gerezd fokhagyma
friss bazsalikom
só, bors
Pár perc elteltével, felöntjük fehérborral és fedő alatt készre pároljuk. Hagymával, fokhagymával, sóval és ecettel ízesített vizet forralunk, majd megbuggyantjuk benne a tojásokat. A vajat megolvasztjuk egy edényben, ízesítjük apróra vágott bazsalikommal, fokhagymával, sóval és borssal, majd megforgatjuk benne a tojásokat. Ezt kínáljuk a halé mellé.
rtlklub.hu