Mai hal: és a receptben két érdekesség egy helyen, méghozzá a sörtészta és a parajos gombóc. Nem véletlen, de nem is mindennapi párosítás.
Hozzávalók
* bors
* fokhagyma 4 gerezd
* gnocci 1 csomag
* harcsa 80 dkg
* liszt 10 dkg
* petrezselyem 1 köteg
* spenót (paraj) 20 dkg, leveles
* só
* sör 2-3 dl
* tejszín 3 dl
* tojás 3 db
* vaj 5 g
A halat felcsíkozzuk ujjnyi vastagra, besózzuk, valamint elkészítjük a sörtésztát.
A felvert tojásba beleszórjuk a lisztet, folyamatosan keverjük, nehogy csomós legyen, majd a sörrel egy palacsintatésztánál kicsit sűrűbbre hígítjuk. Beleteszünk egy gerezd zúzott fokhagymát, valamint a finomra vágott petrezselymet.
A halakat ebben a tésztában megforgatjuk, és forró, bő olajban kisütjük. Közben forró, sós vízben kifőzzük a gnocchit. Amint feljön a burgonyagombóc, kivesszük, mivel a tejszínes léből még vesz fel folyedékot.
A körethez a parajt a maradék zúzott fokhagymával együtt kevés vajon elkezdjük fonnyasztani, közben sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a leforrázott gnocchit, felöntjük tejszínnel. Beforraljuk, majd ha besűrűsödött, beletesszük a maradék vajat, és elkeverjük benne, míg felolvad. Azt ajánljuk, hogy forrón fogyasszuk a hallal.
Jó étvágyat kívánunk!
mitfozzunkma.hu