Hal babérlevéllel és olívabogyóval, a köret pedig petrezselymes krumpli.
Hozzávalók:
60 dkg tengeri hal
50 dkg főtt burgonya
1 db citrom
6 db babérlevél
10 dkg olívabogyó
6 db paradicsom
2 dl fehérbor
4 evőkanál vaj
petrezselyem
só, bors
olaj
A fóliát kiterítjük, megkenjük olajjal, majd belehalmozzuk a feldarabolt halat, a citromszeleteket, a babérleveleket, az olajbogyót, a kockára vágott paradicsomot, megöntözzük a borral, rákanalazunk egy kevés vajat, majd becsomagoljuk és 180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
Egy serpenyőben forró olajban megpirítjuk a főtt burgonyát, sóval, borssal és babérral ízesítjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a maradék bort, majd összetörjük és összeforgatjuk paradicsommal.
Jó étvágyat!
rtlklub.hu