A bőrös filéket fél centiméterenként beirdaljuk. A füstölt szalonnát és a fokhagymát felszeleteljük, a szeleteket az irdalásokba nyomkodjuk.
Hozzávalók:
4 szelet pontyfilé
10 dkg füstölt szalonna
5 g fokhagyma
2 ek olívaolaj
40 dkg főtt burgonya
2 fej lilahagyma
1 db citrom
2 dl tejföl
friss rozmaring
friss kakukkfű
só, bors
Az alufóliát megkenjük olívaolajjal, ráhelyezzük a megtűzdelt halszeleteket, majd sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük. A szeletelt burgonyát a karikára vágott hagymával együtt a kiterített alufóliára rétegezzük, rászórjuk a friss zöldfűszereket, valamint sóval és borssal ízesítjük, és meglocsoljuk kevés olívaolajjal. A tűzdelésből megmaradt szalonnát felkockázzuk, és a burgonya tetejére szórjuk. Az alufólia oldalait felhajtogatjuk. A sütés elején a halakra frissen facsart citromlevet csepegtetünk. Ezután a fóliákat teljesen ráhajtjuk, hogy a hal és a burgonya is átpárolódhasson. A mártáshoz a tejfölt keverőtálba öntjük, a szárról lecsipkedett kakukkfüvet és rozmaringot összevágjuk, majd frissen facsart citromlé kíséretében a tejfölhöz adjuk. Ízesítjük sóval és borssal, majd alaposan összekeverjük. A pikáns ízek kedvelői apróra vágott fokhagymával is ízesíthetik a mártást, amit a sülő zöldségekre kenve enyhén megpirítunk. 20-25 perc elteltével a csomagokat levehetjük a grillről. Az ételt 170 fokon, grill funkción, sütőben is elkészíthetjük.
rtlklub.hu