HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Halételek > Süllő parajjal és lestyánnal

t: 2908

Süllő parajjal és lestyánnal

A süllő finom húsához nagyon jól illik a paraj és a lestyános mártás.

Hozzávalók:

40 dkg süllőfilé
10 dkg mirelit leveles paraj
10 dkg friss paraj
1 db citrom
2 evőkanál liszt
3 dl tejszín
4 evőkanál szezámmag
3 dl fehérbor
4 evőkanál vaj
8 gerezd fokhagyma
lestyán
szardellafilé
zselatin
só, bors

A munkalapra terítjük a fóliát, majd rátesszük a süllőfiléket, sózzuk, megszórjuk zselatinnal, lestyánnal, majd rátesszük a fokhagymaszeleteket, megcsepegtetjük citromlével és meglocsoljuk borral. A parajlevelek felét vajon megdinszteljük kevés sóval és fokhagymával ízesítve, majd ráteszünk pár friss levelet is és összeforgatjuk. A parajt a halra halmozzuk, feltekerjük a fóliába, majd tűzálló tálban kevés fehérbort aláöntve, 140 fokos sütőben kipároljuk. Miután elkészült lehűtjük, és hűtőbe tesszük.

A vajat felforrósítjuk egy edényben, hozzáadjuk a lisztet, a lestyánt, a szeletelt és az apróra vágott fokhagymát, majd felöntjük borral, valamint tejszínnel. A friss parajt zsülienre vágjuk, tányérra halmozzuk, megszórjuk pirított szezámmaggal és apróra vágott szardellával, majd köréöntjük a fokhagymás-lestyános mártást, ráhelyezzük a kihűtött, szeletekre vágott töltött halat.

Jó étvágyat!


rtlklub.hu

2009.02.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok