A lisztet összegyúrjuk a tojással és a vajjal, majd kinyújtjuk és kibéleljük vele a formát.
Hozzávalók:
20 dkg konzerv tonhaltörzs
2 ek vaj
1 db póré
2 g fokhagyma
15 dkg krémsajt
1 db tojás
2 ek liszt
15 dkg feta sajt
őrölt szerecsendió
só, bors
Tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj
1 db tojás
1 dl tejszín
Egy serpenyőben vajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a felkarikázott pórét és a zúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk a krémsajttal. Ízesítjük szerecsendióval, majd liszttel és tojássárgával besűrítjük. Az így kapott ragut a tésztára halmozzuk, rátesszük a lecsöpögtetett tonhalat, majd a feldarabolt sajtot. 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Langyos tésztasaláta tonhallal
Hozzávalók:
50 dkg orsótészta
2 dl tejföl
2 dl joghurt
2 ek majonéz
1 ek citromlé
5 gerezd fokhagyma
1 doboz tonhal konzerv
1 cs újhagyma
1 fej lilahagyma
1 cs petrezselyem
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom,
1 db kígyóuborka
só
A tésztát kifőzzük. A tonhalról lecsöpögtetjük az olajat, majd elkeverjük a tejföllel, joghurttal, majonézzel, citromlével. Beleforgatjuk a zúzott fokhagymát, a feldarabolt újhagymát, lilahagymát, petrezselymet, majd hozzákeverjük a tonhalat. A zöldségeket apróra kockázzuk, a tésztához adjuk, megsózzuk, majd leöntjük az öntettel, és alaposan összeforgatjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
rtlklub.hu