
                Mai hal: egy olasz recept a mi konyhánkba - ez a mai ajánlat. Minden alapanyaghoz hozzá lehet jutni, nem is túl borsos áron, ráadásul egyszerűen, gyorsan elkészíthető - mégis kapunk egy jó mediterrán hangulatot. Mintha a tengernél lennénk!
Hozzávalók
    * bor (fehér) 1 dl
    * borsó (zöld) 10 dkg
    * cukkini 1 db
    * fokhagyma 5 dkg
    * hagyma 2 db
    * halfilé (tengeri) 20 dkg
    * olaj (olíva)
    * oregano
    * padlizsán 1 db
    * tejszín 1 dl
    * tenger gyümölcsei 20 dkg
    * tészta (tollhegy) 30 dkg
    * vaj 20 dkg
A tollhegytésztát bő sós vízben kifőzzük.
Közben a tengeri halfilét ujjnyi vastag csíkokra daraboljuk.
Vajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a halcsíkokat, a felengedett tenger gyümölcseit, és a szintén csíkokra darabolt zöldségeket. Fűszerezzük, majd tejszínnel, fehérborral felöntjük.
Tálaláskor összekeverjük a főtt tollhegytésztával, így kínáljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
mitfozzunkma.hu