HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Halételek > Cajun tonhal fasírt

t: 3571

Cajun tonhal fasírt

A hagymát apróra vágjuk, majd összedolgozzuk a tonhallal, finomra vágott petrezselyemmel, fűszerekkel, szószokkal, valamint egy egész tojással.


Hozzávalók:

2 db tonhal konzerv
1 db lilahagyma
1 cs petrezselyem
1 ek worchester szósz
1 ek tabasco szósz
1 kk cukor
1 kk fűszerpaprika
1 db tojás
1/2 csomag sós keksz
olaj
só, bors

A sós kekszet darabokra tördeljük, és szintén hozzákeverjük. Az így kapott masszából fasírtokat formázunk, majd olajban kisütjük. A kisült gombócokat papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Pirítóssal tálaljuk.



Whiskys mártásban sült csirkemell

Hozzávalók:

4 szelet csirkemellfilé
2 ek olaj
1 fej hagyma
1 ek barnacukor
1 dl húslé
1 ek liszt
2 ek paradicsompüré
4 ek whiskey
4 adag főtt rizs
só, bors


Páchoz:

7 ek olívaolaj
3 kávéskanál csemege pirospaprika
1 kávéskanál chilipaprika
6 levél bazsalikom
3 kávéskanál kakukkfű
8 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors

A csirkemellett kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és forró olajon elősütjük. Egy kis tálban elkeverjük a fűszerpaprikát, az apróra vágott chilipaprikát, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a zúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Az elősütött húst tűzálló tálba tesszük, és meglocsoljuk a páccal. A hús után visszamaradt zsiradékon megdinyszteljük a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk cukorral, felöntjük húslével, majd kevés liszttel besűrítjük. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, a whiskeyt, és az így kapott mártást a húsra öntjük. Az ételt 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük, majd főtt rizzsel tálaljuk.


rtlklub.hu

2008.12.18

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok