A hagymát apróra vágjuk, majd összedolgozzuk a tonhallal, finomra vágott petrezselyemmel, fűszerekkel, szószokkal, valamint egy egész tojással.
Hozzávalók:
2 db tonhal konzerv
1 db lilahagyma
1 cs petrezselyem
1 ek worchester szósz
1 ek tabasco szósz
1 kk cukor
1 kk fűszerpaprika
1 db tojás
1/2 csomag sós keksz
olaj
só, bors
A sós kekszet darabokra tördeljük, és szintén hozzákeverjük. Az így kapott masszából fasírtokat formázunk, majd olajban kisütjük. A kisült gombócokat papírtörlőre szedjük ki, hogy a felesleges olajat leitassuk róla. Pirítóssal tálaljuk.
Whiskys mártásban sült csirkemell
Hozzávalók:
4 szelet csirkemellfilé
2 ek olaj
1 fej hagyma
1 ek barnacukor
1 dl húslé
1 ek liszt
2 ek paradicsompüré
4 ek whiskey
4 adag főtt rizs
só, bors
Páchoz:
7 ek olívaolaj
3 kávéskanál csemege pirospaprika
1 kávéskanál chilipaprika
6 levél bazsalikom
3 kávéskanál kakukkfű
8 gerezd fokhagyma
só, őrölt bors
A csirkemellett kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk és forró olajon elősütjük. Egy kis tálban elkeverjük a fűszerpaprikát, az apróra vágott chilipaprikát, a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a zúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Az elősütött húst tűzálló tálba tesszük, és meglocsoljuk a páccal. A hús után visszamaradt zsiradékon megdinyszteljük a finomra vágott vöröshagymát, megszórjuk cukorral, felöntjük húslével, majd kevés liszttel besűrítjük. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, a whiskeyt, és az így kapott mártást a húsra öntjük. Az ételt 180 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütjük, majd főtt rizzsel tálaljuk.
rtlklub.hu