Manapság sokan aggódnak, hogy lassan feledésbe merül az eredeti készítési mód. Egyre gyakoribb ugyanis, hogy a felöntött, ízesített pörköltalapot illetik ezen a néven.
A zöldborsóleves az egyik legfinomabb étel, főleg ha jól van elkészítve. Van egy receptkönyvem, amibe a nagymamám és anyukám receptjeit véstem fel. Néha azért megtoldom ezzel-azzal a kajákat, de az alapvető dolgokat ebből merítem.
A civilizáltnak mondott társadalmakban lassan népbetegséggé válik az elsavasdodás. Ez azt jelenti, hogy a szervezetben fölborul a sav-bázis egyensúly, ami betegségek kialakulásához vezethet. Új sorozatunkban olyan ételrecepteket olvashat, amelyek segítenek ezt az arányt egyensúlyban tartani. Ezek közé tartozik a az avokádós-paradicsomos spárgaleves.
Nem „csodalevesről” van szó, hanem egy tápanyagokban, rostokban és vitaminokban gazdag fogásról, amely remek alapot biztosíthat egy könnyű, néhány napos fogyókúrához!
Legújabb receptjeinket olvasóink küldték be, és választásukkal Sági Szilárd is igazán elégedett volt. Mindkét leves rendkívül tartalmas, tele hússal és zöldséggel.
Mai leves: egyszerű, gyors, mégis különleges. Krémleves ráadásul, jó kis levesbetéttel - lehet a hétvégi menü része is, de hétköznap is simán elkészíthető. Mert olyan nagyon sok időt sem igényel!
Leves, bűvszóval: gyors leves. Ha ezt meghalljuk, rögtön tetszeni fog, igaz? És az is igaz, hogy tényleg gyors receptről van szó. No azért nem ötperces, de lehetetlent állítanánk vele - ezt mindannyian tudjuk. Cserébe viszont nagyon jó!
Még a legmelegebb nyárban is felüdít egy csésze leves, az üzletekben pedig sokféle azonnal oldódó levespor kapható. A Kosár magazin nemrég 24 féle instant levest tesztelt, ezek közül állított rangsorba Sára Zsuzsa, a Szakácskirály ötféle zöldségkrémkészítményt.