Ez a nagyszerű leves cinkben gazdag és finom paradicsomíze van, ráadásul mindössze tizenöt perc alatt elkészíthető – ajánlja A pH Csoda című könyv két szerzője, Robert O. Young és Shelley Redford Young az alábbi ínyencséget
Hozzávalók: 12 közepes spárga, 1 avokádó, 5–6 paradicsom, 1 bögre friss petrezselyem, 3–5 napon szárított paradicsom (olívaolajban), 1/4 bögre szárított vöröshagyma, 3 gerezd friss fokhagyma, 1 piros kaliforniai paprika, szójaszósz ízesítéshez, 1–2 teáskanál Provance-i fűszerkeverék, 2 teáskanál kapor, 2 citrom vagy lime szeletekre vágva.
Elkészítése: Nyesse le és vágja kockára a spárga végét és tegye félre levesbetétnek! Mixelje össze a többi spárgát, a paradicsomot, a petrezselymet, a szárított paradicsomot, a fűszereket, a fokhagymát, a vöröshagymát, a kaliforniai paprikát, majd adja hozzá az avokádót is és aprítsa addig a hozzávalókat, míg krémes állagú lesz a leves! Végezetül melegítse fel, majd tálalás előtt díszítse citromszeletekkel, illetve a lenyesett spárgavégekkel!
BorsOnline