Petrezselyemleves
Hány személyre: 4 fő
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók:
* 30 dkg petrezselyemgyökér
* 75 kg burgonya
* 7,5 dl zöldségerőleves
* 1 csokor petrezselyemzöld
* 3 evőkanál tejföl
* 1 evőkanál vaj
* 1 csipet só
* 1 csipet őrölt bors
Elkészítés módja: A megtisztított petrezselyemgyökeret megmossuk és vékonyan felkarikázzuk majd felforrósított vajon 4 percig pirítjuk. Felöntjük 2 dl vízzel, megsózzuk és fedő alatt 5 percig pároljuk. A burgonyát megmossuk, felaprítjuk és a forrásban lévő erőleveshez adjuk és 15 percig főzzük. A petrezselyemzöldet megmossuk, néhány levelet meghagyunk díszítéshez a többit lecsipkedjük. A gyökér főzőlevéből kiveszünk 3 evőkanálnyit és összeturmixoljuk a petrezselyemlevelekkel. A burgonyát pépesítjük a zöldséglevessel és a gyökérrel majd hozzáadjuk a gyökérpép 2/3-dát és a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk. Díszítjük és a fokhagymás kenyérrel kínáljuk.
Pink.hu