Szalonnás burgonyaleves
Hány személyre: 4 fő
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
* 70 dkg burgonya
* 2 fej vöröshagyma
* 10 dkg zellergyökér
* 10 dkg petrezselyemgyökér
* 20 dkg sárgarépa
* 2 db póréhagyma
* 1 evőkanál olaj
* 10 dkg húsos füstölt szalonna
* 7,5 dl zöldségleves
* 5 dl tej
Elkészítés módja: A meghámozott burgonyákat kockára vágjuk. A pórét felkarikázzuk, a szalonnát meg a zöldségeket felkockázzuk. A fazékban felhevített olajon a szalonnát és a hagymát üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és a levessel felöntjük majd fedő alatt 10 percig főzzük. A tejet a levesbe öntjük, felforraljuk és a fazékban összeturmixoljuk. Ezután lehúzzuk a tűzről és a tejföllel lekevert tojássárgájával gazdagítjuk. Utánaízesítünk és belekeverjük a zöldséges szalonnás keveréket.
Pink.hu