HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Recept: Egy laza lazac leveles tésztában - mennyei!

t: 5269

Recept: Egy laza lazac leveles tésztában - mennyei!

Hozzávalók (4-6 személyre):

1 csomag (450 g; 6 lap) mirelit leveles tészta, 80 dkg lazacfilé, 2-3 ek citromlé, kb. 3 ek zsemlemorzsa, 1 tojás, 100 g tejszín, 1 kg brokkoli, 6 dkg hideg vaj, 1 csokor kapor, 1 zacskó hollandimártás-por (2,5 dl-hez), só, bors, sütőpapír

1. Az egymás mellé fektetett tésztalapokat szobahőmérsékleten 15-20 perc alatt felengedjük. A lazacfilét meglocsoljuk a citromlével, és megsózzuk, megborsozzuk. Vízzel kissé megnedvesítünk 4 tésztalapot, és egymásra fektetve 20 × 35 cm-es lappá nyújtjuk. (Nem kell összegyúrni!) A közepét meghintjük zsemlemorzsával, majd ráhelyezzük a lazacfilét, és körben 1-2 cm-es távolságot hagyva levágjuk a felesleget. A filé körül szabadon maradt tésztaszéleket megkenjük a szétválasztott tojás fehérjével.

2. A félretett 2 tésztalapot is egymásra fektetjük, és 15 × 30 cm-esre nyújtjuk. Tésztahengerrel rácsot készítünk belőle, kissé széthúzva a filére terítjük, és körben gondosan lenyomkodjuk. Kb. 20 percre a hűtőbe tesszük.

3. Közben a levágott tésztát összegyúrjuk, majd kinyújtjuk. Csillagokat és holdakat szaggatunk belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük. Megkenjük az 1 tk tejszínnel elkevert tojássárgájával, 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük, és rácsra téve hűlni hagyjuk. A tésztába csomagolt lazacfilét változatlan hőfokon kb. 20 percig sütjük, majd a tésztahálót megkenjük a tojássárgájával, és 5-10 perc alatt készre sütjük.

4. A rózsákra szedett brokkolit kevés sós vízben, fedő alatt kb. 10 percig pároljuk. A vajat felkockázzuk. A 1,25 dl hideg vízbe szórt mártásport kevergetve felforraljuk, és félrehúzzuk. Beledolgozzuk a vajat, beleforgatjuk a maradék tejszínt meg a kevés kivételével finomra aprított kaprot, és melegen tartjuk. A felszeletelt lazacot a brokkolival együtt tálaljuk, és kevés mártást merünk rá. A félretett kaporral és a tésztafigurákkal díszítjük.

Pink.hu

2009.11.23

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok