HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > NŐI > Lélek

A kék szín boldoggá tesz - állapították meg amerikai kutatók. A Marylandi Egyetem kötelékében működő Mind Lab tudósai önkéntesek egy csoportján vizsgálták különböző színek és fények hatását.
A boldogság fogalmát nehéz szavakba önteni, hiszen mindenkinek mást és mást jelent. Abban azonban valamennyien egyetértünk, hogy e kellemes érzés, állapot nélkül nehezen boldogulnánk az életben, és haladnánk előre az olykor igen rögös úton. Mégis, mi tehet bennünket boldoggá?
Kíváncsi vagy, hogyan maradhatsz egészséges tavasszal is? Nyolcrészes sorozatunkból megtudhatod! Ismerd meg Te is a leghatásosabb gyógymódokat, és gazdagodj hasznos tippekkel. A hetedik részben tippeket adunk ahhoz, hogyan lehet mindig jó a kedved
Álmaink nem hazudnak, legmélyebb érzéseinket és gondolatainkat hozzák felszínre. De nem mindig tudjuk, mit is akarnak üzenni.
A kék kiváló stresszoldó, elég csak az égre vagy a tengerre nézni, máris jobban érezzük magunkat a nyugtató tónustól.
A Netbulvár ötleteket ad, hogyan vészeljük át a téli hónapokat, amikor legszívesebben ki se mozdulnánk otthonról. Nyálkás, nyirkos időben nincs kedve sok embernek mosolyogni. Korábbi cikkünkben már szóltunk a rossz idő okozta levertségről, most arról beszélgettünk Szántó Regina pszichológussal, vajon a nap hiánya kiválthat-e depressziót is, és mi lehet a megoldás az életuntság legyőzésére.
Kovács Enikő sorselemző - lélekgyógyász esetei Kézelemzés
Rohanó életmódunknak köszönhetően testünket s lelkünket folyamatos stresszhatások érik. Mindez a későbbiekben idegi kimerültséghez vezethet, így hamarabb elkaphatunk bármilyen betegséget. Sneider Ferenc lélekmasszőrrel egy újfajta terápiáról beszélgettünk, aminek segítségével boldogabbá, nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá tehetjük elfoglalt életünket.
Elolvastam a XXI. Századi férfitársadalomról Barbi által írt cikket, és nem tehetek róla: nyílt a bicska a zsebben. Kábé négy éve írtam ezt a rövid esszét napjaink női társadalmáról az egyszeri férfiember szemével. Sajnos az asztalfiókba került (mint sok másik), de most nagyon helyénvalónak érzem. A legfőbb baj pedig az, hogy a helyzet az elmúlt években csak romlott…
A magyaroknak csupán a 68%-a vallotta magát összességében boldognak az Eurobarometer tavaly november és december közepe között készült felmérésében, mely az Európai Unió akkori 25 tagországa között a legalacsonyabb aránynak számít. Az azóta már taggá vált románoknak 60%-a, a bolgároknak csupán 39%-a érezte úgy, hogy boldog.
Ebben a rohanó világban olyan ritkán lépünk a lazulás útjára, pedig mindenkire ráfér egy kis pihenés. A stressz életünk velejárója, nagyon nehezen lehet tőle megszabadulni, de nem lehetetlen őt „lerázni”. Ügyesen zárd ki az életedből, munka után lazíts!
Szeretnéd tudni, hogy hol találod a stresszes hétköznapok alatt a „nyugalom szigetét”? Ezt a varázslatos helyet apró trükkökkel mindenki saját magának hozza létre. A feszültséget muszáj valahogy levezetned, mert ha nem teszed, egyszer csak azt veszed észre, hogy „felrobbansz”.
Hogy leszokom és lefogyok, megvalósítom önmagamat, majd az álmaimat, nem mellesleg pedig meggazdagszom. És majd boldogan élek, amíg meg nem halok, oldalamon a fehér lovon érkezett királyfival…
Ha sok ember menetel, sétál és andalog egyszerre, akkor szükségszerűen csordaként kezdenek, kezdünk viselkedni - tartják. Ez pedig sok, egyébként kellemes alkalomnak, fesztiválnak vagy búcsúnak ad keserű szájízt.
Esőkultúra? Na, az nekünk nincs. Elég csak pár csepp, hogy elővegyük a legnagyobb fesztávolságú ernyőnket, és nekiinduljunk, nem kímélve a másik ernyőjét, vagy éppen a szemét.

Első Előző Következő Utolsó