HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Lélek > Foggal-körömmel fogadom…

t: 2915

Foggal-körömmel fogadom…


Hiszen a fogadalmak erről szólnak, nem? Ripsz-ropsz, a pezsgő, a társaság vagy a szentimentalizmus hatására fogadkozunk. Igen, mostantól tényleg lefogyok… Nem eszem minden ebéd után krémest, sem tábla csokikat az esti film mellett. Nem nassolok, és nem szalonnázom többet, sose már.

Csak hátradőlök, kezemben hámozott répával – és várom, hogy miként a sült galamb röpül, úgy olvadnak le rólam a feles kilók, szépen egymás után távoznak a ronda, ráncos párnák a combomról, a derekamról, a karomról… Hiszen megfogadtam, ennek így kell lennie.

Megfogadtam, hogy rá sem gyújtok többé… Mostantól mélységesen elutasítom eme rossz szokás minden formáját. Nem hoznak lázba többé az ebéd utáni elnyúlós slukkok, sem az első cigi, reggel a kávé mellett. Nem úgy mulatok mostantól, hogy egyik kezemben pohár, a másikban füstszűrő. És nem, nem, soha már nem bocsátkozom hosszú, lelkizős, cigarettázós társalgásokba sem.

Most, hogy jobban belegondolok, ideje a kávéról is leszoknom… Iszom majd minden reggel frissen csavart narancslevet, délutánonként pedig – mikor remegve vágyódom a koffeinadagom után – majd tornagyakorlatokat végzek a gép mellett. Mondják, és miért ne lenne igaz, azok is legalább annyira felfrissítenek, mint egy pohár langyos tejeskávé.

És mivel ennyire tele leszek feles energiával, amelyet a cigaretta és a kávé elhagyásának köszönhetek, bőven lesz időm, hogy megvalósítsam önmagamat és az álmaimat. Agysejtjeimet nem ölöm tovább sem nikotinnal, sem koffeinnel – inkább hadsorba állítom azokat, hogy megszülethessen, kipattanhasson a nagy terv…

Amely kezdetben ígéretes lesz, majd fakul és kopik, miként szándékaim és fogadalmaim… Hiszen miért kellene lemondanom olyan dolgokról, amelyeket szeretek? Mert kötelező? Mert mások elvárják? Mert ártalmas?

Lehet. Lehet, hogy káros a cigaretta vagy a kávé, a plusz kilók biztosan. Ámde itt vagyok én – és ha szeretek cigarettázni vagy kávézni, együtt krémesezni a csajokkal, akkor miért kellene varázsszóra, az óra éjféli ütésére megváltoznom?

És mennyire gondolunk valamit komolyan, ha az nem erős belső késztetésből, hanem a szokások, a hagyományok nyomására, mások kényszerítésére vagy kedvéért történik? Mondják, adjuk mindig önmagunkat, hiszen abból nem lehet baj… De mennyire adjuk önmagunkat, ha fogadalmunk nem őszinte és szívből jövő.

Félreértés ne essék: leszokni, lefogyni vagy meggazdagodni és álmokat valóra váltani valóban szép, magasztos és egészséges. De őszintének lenni is az.

(nana.hu)

LINKAJÁNLÓ
Alternatív gyógymódok

Egészség - orvos

Szépségápolás

Táplálékkiegészítők

Bio

Recept ABC

Vegetáriánus

Dísznövények

Világörökség
 
Fel-mlm2007.01.04

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok