HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Lélek > A gyilkos fegyver

t: 2988

A gyilkos fegyver

Sokszor felróják, hogy sem szexuális, sem vezetési kultúránk nincsen. Egyáltalán nem, vagy csak nehezen fogadjuk el, ha valaki más, máshoz, a másmilyenhez vonzódik. Annál idegesítőbb pedig kevés van, ha a dugóban állva beengedsz magad elé egy autóst – ő pedig meg sem köszöni.

Ezen túlmenően a kultúra, a kulturált viselkedés hiánya az esős napokra is jellemző: gyalogosra, autósra, férfira, nőre, idősre, fiatalra, heterora és homora. Közlekedésünk alatt kizárjuk világunkból a külvilágot, csak mi számítunk és az ernyőnk.

Kiadós zápor volt reggel. A villamosmegállóig nagyjából öt perc az út, csendes mellékutcán keresztül.

- Tiszta gyilkos fegyver – mondta egy kismama, amint a megállóban az eresz alá ért. Szavait bizonyítandó idősebb gyalogostársunk is beérkezett, és mint aki jól végezte dolgát, jól megrázta az ernyőjét. Csak ő nem lett vizes – mindenki más annál inkább. Ez ugyanis jó szokásaink egyike. Szakadó esőben, miután minél több ember szemét sikerül kiverni az esernyővel, beállunk egy szárazabb helyre, vagy felszállunk egy járműre, jól megrázzuk a „szerszámot” – kapjon csak mindenki.

Járműveken egyébként fokozottan érvényes a szabály, mely szerint mindenki csak arra vigyáz, hogy ő ne legyen vizes, csulás, stb., a mellette álló, ülő, kapaszkodó már nem számít.

Bunkóság No2.

A már említett mellékutca – mint az lenni szokott – tele van kátyúkkal. Ezeket pedig kikerülni csak akkor ér, ha nagy a forgalom, ha nagy a por, ha szembe jön valaki. Esőben sokkal vagányabb belehajtani.

Mert kikerülni - minden bizonnyal - nehezebb lenne. Meg minek. Miért kellene odafigyelni arra – tisztelet a kivételnek –, hogy közben a járdán, a Balaton méretű pocsolya mellett gyalogosok is közlekednek. S bár ernyőjük van - ! – az csak felülről véd meg az esőtől, s nem egy trópusi vihar méretű tócsa-zuhanytól.

Tehát ha nem lenne elég, hogy reggel van, eltűnt a kék ég és zuhog – ez a ráadás. Arra azért kíváncsi lennék, hogy ugyanezek a Schumacherek hogyan viselkednek akkor, amikor lányukat, asszonyukat, anyjukat spriccenti le egy kedves autós?


(nana.hu)


2006.05.24

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok