HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Lélek > Lélekmasszázs

t: 3543

Lélekmasszázs

Rohanó életmódunknak köszönhetően testünket s lelkünket folyamatos stresszhatások érik. Mindez a későbbiekben idegi kimerültséghez vezethet, így hamarabb elkaphatunk bármilyen betegséget. Sneider Ferenc lélekmasszőrrel egy újfajta terápiáról beszélgettünk, aminek segítségével boldogabbá, nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá tehetjük elfoglalt életünket.
Azt mindenki el tudja képzelni milyen a testmasszírozás, de egy lelket, hogy tudunk masszírozni?


Ez egy manuál terápia, ami Ausztráliból származik. Az ott élő őslakosok rájöttek, hogy negatív gondolataink, félelmeink, bűntudataink, bánataink, rezgési méreganyagot termelnek, amit a gyengéd anyai ringatásra emlékeztető vibrálással gyógyíthatnak. Egy kezelés során a lélekmasszőr megpróbálja a pácienst teljesen ellazult állapotba hozni, hogy a sejtemlékezésnek köszönhetően vissza tudjon emlékezni arra az időre, amikor még pici baba volt és az anyukája ringatta, dajkálta, hiszen ilyenkor a test a lélek és a szellem harmóniában áll egymással. Hogyha ez a három összhangban kerül, akkor jól érezzük magunkat.


Hogyan kell elképzelni ezt a kezelést?


Egy kényelmes ruhában felfekszik a kezelt a masszázságyra, a háttérben kellemes meditációs zene szól – hasonló, mint a jógánál. Ez relaxációs masszírozás, ami ringató, vibráló mozgásokból álló terápiát jelent.


Mire hat a lélekmasszázs?


Mivel ez a módszer az ellazulásra, a testben áramló energiák blokádjainak feloldására, a szervezet természetes védekező, illetve öngyógyító erejének aktivizálásra összpontosít, célja az energiaegyensúly elérése. Ezen kívül hatást gyakorol a fizikai testre, hiszen a kezelten energiák áramlanak oda-vissza, így megszabadulunk a feszültségtől és a stressztől. A ringató és vibráló mozgásnak köszönhetően az egész test gyengéd rezgésbe jön, ami a fejünktől a lábujjunkig hat, és néhány pillanat múlva a kezelt egyén kellemes, mély ellazulást érez, s alvási stádiumba kerül. Ebben az állapotban a szervezet képes mobilizálni saját belső, gyógyító energiáit, beindul a sejtemlékezet, ezáltal az tudatalattija vissza tud emlékezni arra, milyen volt, amikor kicsi baba volt és ennek hatására megnyugszunk. Ekkor megnyílik a tudatalattink és az életünk során - még a pici magzati korból is - elraktározott negatív élmények felszínre kerülnek, tudatossá vállnak, és egy kis segítséggel gyönyörűen fel lehet oldani ezeket a negatív blokkokat. A tudomány is az állítja a betegségek nyolcvan százaléka lelki eredetű pszichoszomatikus problémáknak köszönhetőek.


A hétköznapi életben is észre lehet venni a hatását?


Igen, mert a kezelésen részt vett embereknek az önbizalma megerősödik, nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb életet fognak élni.


Mit észlelünk egy ilyen kezelésben közben?


Nagyon sokan azt mondják, olyan mintha nem is ágyon feküdnének, hanem a levegőben lebegnének, vagy vízben ringatóznának.


A lélekmasszázs gyógyító erővel rendelkezik?


Ez közvetett gyógyítás, mi konkrétan nem gyógyítunk, nem diagnosztizálunk, hanem meghívjuk a testet. A saját harmóniájának megtalálására törekszünk. Amikor beindul az egészséges energia áramlása, akkor az immunrendszerünk felerősödik, és az öngyógyító képesség megerősödik.

rtlklub

2007.09.27

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok