HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Lélek > Horror fesztivál, véres búcsú

t: 3192

Horror fesztivál, véres búcsú


A hétvégén rendezték meg a Budai Várban a Borfesztivált. A helyszín hangulatos, a borok kellemesek, finomak, a tömeg hatalmas volt… De.

A belépőjegynek és a kóstolható boroknak is megkérték az árát. Az olyan italok, amelyek üvegje közértben 6-700 forint, itt 1200-ba kerültek, decijük pedig esetenként 3-400 forint volt. De erről szól egy magyar ünnep: ki hogyan tud – lehetőleg minél gyorsabban, minél kevesebb munkával – meggazdagodni. Ungarische Wirtschaft.

A kiegészítő „szolgáltatások” fokozottan bicskanyitogatóbak voltak. Az omlós pogácsák szárazak és kőkemények, a francia sajttálak pedig „bakony camambertből” készültek… De ezen sem kell annyira kiakadni, hiszen minden fesztiválon, búcsún, felvonuláson vagy egy jóízű tüntetésen előfordulnak ilyenek.

És minden ilyen alkalommal sok-sok ember van egyszerre, egy helyen. És mindenki hamarabb és gyorsabban akarja elérni a célját, a zsíros kenyerét, a kisfröccsét. És ilyenkor nem számít semmi sem. Gázoljunk át másokon, tiporjunk el mindenkit, aki az utunkba, a sorba, a helyünkre pályázik.

Így történt, hogy senki, azaz senki nem foglalkozott azzal a rövidnadrágos és fényképezőgépes túristával, akire rácsapódott a Vár, illetve jelen esetben a fesztivál egyik sorompója. Miközben először csak vékony csíkban, majd egyre erőszakosabban folyt fejéből végig arcán a vér, a háta mögött, a sorompót kezelő security pólós sziklák dohányoztak, nevettek…

De nem állt meg egy járókelő sem. Nem álltak meg a síró gyerek mellett sem, aki az anyját vesztette el a tömegben. Gondolkodás nélkül továbblökték a kismamát, aki borjegyért állt sorba… És folytathatnánk.

Mert mindig az számít ami nekem kell? A lényeg az, hogy elérjem, amit akarok, és aki lemarad, elveszik, megbotlik – úgy kell neki? Legalább tanul az esetből, és máskor jobban vigyáz? Avagy maga is erőszakos, agresszív, törtető lesz. Hiszen erőseké a világ.

Fogalomtárunkban csúcsra jár a tudatosság. Környezettudatosak vagyunk, divattudatosak, kialakult már egészségtudatunk, esetenként túlburjánzó nemzettudatunkról már nem is beszélve… Mindegyik egyéni tulajdonság. Ám csak úgy érnek valamit, ha többen rendelkeznek vele. Mint az empátiával, egymásra figyelés képességével vagy a törődéssel.

(nana.hu)

LINKAJÁNLÓ
Alternatív gyógymódok

Egészség - orvos

Szépségápolás

Táplálékkiegészítők

Bio

Recept ABC

Vegetáriánus

Dísznövények

Világörökség2006.09.12

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok