HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > NŐI > Lélek > Megnyugtató kékség

t: 2660

Megnyugtató kékség

Feldobta már a napodat egy tetőtől-talpig kék ruha vagy bikini a nyári forróságban? Nem csoda, hiszen ezt a színt szinte mindenki szereti, amint megpillantod, máris harmonikusabban érzed magad. Ez a tónus több helyen is előfordul a természetben, de legerőteljesebben a víz és az ég jut róla eszünkbe. A kéket elsősorban a vizes jegyek kedvelik, a halak, a skorpió és a rák, de jó hatással van az összes többi jegy szülöttjére is.


A kéket a hideg színek közé sorolják, mégis léteznek olyan árnyalatai, melyek szinte balzsamozzák a lelkünket. Aki feldúlt, zaklatott állapotban van, nézzen az égre, vagy menjen be egy kék szobába, s meglátja, sokkal nyugodtabb lesz néhány perc múlva. Emlékszel, mikor Jamie Foxx a Collateral taxisofőrjeként egy szigetet ábrázoló képeslapot nézegetett, ha felbosszantották az utasok? A parányi földet körülölelő tenger őt is megnyugtatta.


A gyulladásokat is csökkenti


A színterápiában a kék a gyulladások csökkentésére alkalmas, de még a hófehér ruhák kezelését is kékítővel oldják meg. Ez az árnyalat a nyugalom, béke, bizalom és hűség jelképe is, ezért aki sűrűn hordja, jó hatással lehet a környezetére. Állásinterjúkon és első találkozások alkalmával is ajánlott, mert amellett, hogy harmóniát sugároz, az intelligenciát is képviseli.


Ugyanakkor a kék sötétebb árnyalatai a konzervatív érzelmeket képviselik, a királykék eleganciát, míg a világosabb tónus az érzelmességet juttatja eszünkbe. A csakrák közül a kék a nyak, torok környékét jelöli, ezért az említett területek gyógyításához kitűnő. A kék szín a külvilággal való kommunikációt segítheti, de saját belső hangunk felé is elvezethet. Ezért az ezoterikának rendkívül erős kifejezője ez a szín, és a lelki harmónia megteremtéséhez is hozzásegíthet.

rtlklub

2008.01.02

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

A CIKK KÉPGALÉRIÁJA

Legfrissebb magazinok