Arról nincs pontos adatunk, hogy mely ételeket is fogyasztották a farsangi időszak alatt, de az biztos, hogy a fánk és annak számos variációja régóta a kedvelt finomságok közé tartozott.
Ha rétes, akkor túrós, mákos, almás ... édes. Pedig van néhány sós, húsos, zöldséges változata is, ezeket ajánljuk most - ebben a hidegben - melegen a figyelmükbe
Néhány egyszerű fortély, no meg némi fantázia, és a karácsonyi csemegék máris csábítóbban kelletik magukat az ünnepi asztalon. A díszítés legegyszerűbb elemei a porcukor, a csokoládé, a marcipán, a dió- és mogyoróbél. A díszítésnek csak a fantázia szab határt!
Egy karácsonyfa mindenképpen szép: ezüstbe, aranyba, rusztikus szalma vagy színes üvegdíszekbe öltöztetve. Ha mindezt fokozni szeretnéd, készíts házi készítésű, illatos és mutatós díszeket, hogy az ünnep pillanatai még emelkedettebbek legyenek!
Ezúttal nem sütni fogunk, hanem különböző, igen egyszerűen elkészíthető finomságokat mutatunk be, ezeket a téli szünetben vagy hétvégén együtt is elkészíthetik a gyerekekkel.
Édesek, mutatósak, illatosak, könnyen elkészíthetők, és jól záródó dobozokban sokáig elállnak. Készítsünk előre süteményeket, amelyeket selyempapírral kibélelt díszdobozokban akár el is ajándékozhatunk.
A gyömbéres, fahéjas, citromos illatú mézeskalács díszek nem kizárólag a karácsonyfán mutatnak jól. Feldíszíthetjük vele az adventi koszorúnkat, ajtó és ablakdíszeinket, ajándékcsomagokra kötözhetjük vagy önállóan, tálra rendezve kínálhatjuk vendégeinknek.
Fahéj, vanília, citrom illata száll a lakásban. Ki tudna ellenállni egy apró falatkának, egy pici süteménynek, egy édes kísértésnek, amit éppen most varázsolt elő a sütőből?! Nos, advent és karácsony nem a fogyókúra ideje…
Ha nagy adagot kell sütnünk, a tepsin sült süteményekre esik a választás. Akár a családnak egy uzsonnára, akár ünnepekre vagy partira kínáljuk, pillanatok alatt elkészül.
Vége a nyárnak, hűvösebbek a hajnalok és az esték. A hétvégén vágyik a család egy kis kényeztetésre. Nem kell más, csak néhány illatos őszi gyümölcs, mint például körte, és máris indulhat a sütögetés.
Nemcsak a finom borok alapanyaga, hűsítő gyümölcs a szőlő, remek gyógyszer is. Ráadásul most van a szezonja. De süthetünk, főzhetünk is belőle. Például szőlőtortát, túrós süteményt vagy pulykát szőlővel...