Hozzávalók:
15 dkg gesztenyepüré,
10 dkg aszalt szilva,
10 dkg mandula,
1 db banán,
piskótatekercs,
5 dkg kukoricapehely,
15 dkg étcsokoládé,
5 dkg fehércsokoládé,
10 dkg marcipán,
kókuszreszelék
Elkészítése:
Vizet forralunk, egy-egy tálba beletördeljük a fehér illetve barna csokoládét, a forró víz felé helyezzük, és a lassú kevergetés közben a csokoládé felolvad.
A gesztenyepürével golyókat formázunk, aszalt szilvát leforrázott, tisztított mandulával betöltjük, banánokat karikára vágjuk, piskóta tekercset szeleteljük, majd a forró csokoládéba mártjuk, ezt teljesen az önök fantáziájára bízzük. Belemárthatják félig,vagy egészen, lehet az egyik fele barna, a másik fehér. Kókuszreszelékkel lehet például a csokoládés banánt díszíteni. Természetesen más gyümölcsöket is használhatnak, pl. fügét, datolyát, szőlő stb.
A maradék csokoládéba belekeverjük a kukorica pelyhet, és kis halmokat formázunk. Célszerű sütőpapírra helyezni, pár percre betesszük a hűtőbe, és már készen is vagyunk. Tálalásnál mignonpapírba helyezzük.
(forrás: www.hirado.hu)