HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > AUTÓ-MOTOR

Jubilál a Tour de France, 1903-ban rendezték meg először a francia országúti kerékpáros körversenyt, az idén pedig 100. alkalommal (a világháborúk miatt maradtak el viadalok) rajtolnak el szombaton a bringások az embert próbáló megméretésen.
Óriás árhullám közeledik felénk. Akinek szükséges, vagy aki tudja, elviszi értéktárgyait a víz elől. De mit tegyen, akinek nem sikerül?
A versenyhétvége előtt fotósra támadó kétszeres világbajnok a pályán is ütős volt.
Norbert (28). A Zengő Motorsport pilótáját rengeteg magyar szurkoló kísérte el a határon túlra.
Még csak két futamot rendeztek az idei Forma–1-es világbajnokságból, de szinte már most biztos, Mark Webber (36) utolsó szezonját tölti a Red Bull Racingnél.
Melbourne – Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki Forma–1-es autót szeretne vezetni. Vagy legalábbis a szponzorainak.
Ahogy Genfbe menet elnéztem, a B osztály legfrissebb, kecskeméti kiadása bejön a jól szituált anyukáknak, mert elég sokat lehet belőle látni az utcán. Azt hiszem, ezt a modellcsaládot eddig is az ő érdeklődésük tartotta életben, a férfiemberek nem túlzottan tudnak érte lelkesedni, még akkor sem, ha elismerik: praktikus.
Régi hagyomány a Volkswagennél, hogy kis fogyasztású autókkal igyekeznek igazolni mérnöki tudásukat. A 3 literes fogyasztású Lupo óta azonban leginkább csak tanulmányautókat láttunk ebben a műfajban – egészen mostanáig. A német óriásvállalat ugyanis betartotta az ígéretét: szériagyártásba küldik az XL1-est, amelyet eddig csak prototípusként láthattunk.
Korábban titokként kezelték a rendőrautó átalakításokat, most azonban az Opel Astra matricázásáról, fényhíd- és rádió beszereléséről maga az ORFK közölt képeket.
A márkaszerviz átver, becsap, és olyan munkát is kifizettet, amit el sem végzett. A legtöbb autós ezzel indokolja, hogy miért választja a független műhelyeket az ezekhez képest sokszoros áron dolgozó márkaszervizek helyett. Körülnéztünk az egyik legnagyobb hazai importőr hasraütésszerűen kiválasztott szervizében, hátha kiderül, miért fog vastagon a ceruza a márkaképviseletekben.
Jackie Stewart nem érti, Lewis Hamilton miért hagyta el a McLarent. Szerinte a britnek figyelnie kell arra, hogy a magánélete ne legyen negatív hatással a teljesítményére.
Február elején lesz két éve, hogy Robert Kubica életveszélyes sérüléseket szenvedett egy súlyos ralibalesetben: kishíján elvérzett, egyik karját majdnem amputálni kellett, pályaautó-versenyen azóta sem indult. Múlt év vége felé viszont már elkezdett ralizni, kisebb futamokat meg is nyert Olaszországban, pár nap múlva pedig kipróbál egy DTM-túrakocsit. És azt mondja, célja újra a Forma-1, csak idő kell hozzá.
A Dakar-rali a motorosoknak és a quadosoknak a legfárasztóbb, ám egybehangzó vélemény, hogy a kamionban ülőknek a legfájdalmasabb
Orosz csapat tagjaként, kazah pilótának diktálja az itinert Horn Albert (36) a szombaton kezdődő Dakar-ralin.
Eddig rejtegették és csak tesztutakon elkapott lesifotókon láthattuk, most viszont hivatalosan is bemutatta a Mercedes gyár a legújabb csodaautót, a CLA-t.