HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > AUTÓ-MOTOR > Rally > Halálos baleset a Dakar első szakaszán

t: 5880

Halálos baleset a Dakar első szakaszán

Egy motoros vesztette életét, az autóknál a Mini az élen.

A legtöbb embernek január elseje a szilveszter utáni józanodással és pihenéssel telt, nem úgy a Dakar-rali mezőnyének, akik máris túl vannak az első mért szakaszon. A relatíve rövid, 57 km-es etapot Mar del Plata és Santa Rosa között rendezték, és az autósoknál egy orosz versenyző teljesítette legrövidebb idő alatt a távot.

A Minivel induló Leonyid Novickij mögött szintén két minis versenyző végzett, a második helyen a lengyel Holowicz, a harmadikon pedig a többszörös Dakar-győztes Stéphane Peterhansel. Szalay Balázsék ideje a 22. helyre volt elegendő, a másik magyar alakulat pedig Sebestyén Sándorral a volán mögött, a 132. helyen zárt. A tavalyi győztes Al-Attiyah kilenc perc hátrányt szedett össze, mivel Hummerének motorjából elment az olajnyomás, így csapattársa, Robby Gordon vontatta be.

Sajnálatos módon már az első napon halálos baleset ért egy portugál motorost. Jorge Martinez Boero az 55. kilométernél bukott, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben meghalt. A portugálnak nem ez volt az első Dakarja, tavaly is indult, akkor a hatodik szakaszon bukott és adta fel miatta a versenyt.

A mezőnynek ma egy 776 kilométeres szakaszt kell teljesítenie, melyből 290 kilométer lesz a mért etap.

autolabor.hu

2012.01.02

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok