HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Érdekességek

Az ötvenes nők már magabiztosak és tapasztaltak, ezért egy friss kutatás szerint jobban főznek, mint a fiatalabbak. Ennek mi is utánajártunk…
Te melyiket kóstolnád meg legszívesebben? Már, ha egyáltalán...
Kezdetét vette kedden a Bocuse d’Or, a kulináris világ hatalmas jelentőségű szakácsversenyének világdöntője, amelynek történelme során most először végre magyar versenyzőért is izgulhatunk: hazánkat Széll Tamás, a Michelin csillagos Onyx étterem séfje képviseli a Rubik-kocka koncepcióján alapuló versenymenüjével.
Az alábbi egyszerű diéta segítségével könnyem és gyorsan megszabadulhatsz az ünnepek alatt magadra szedett plusz kilóktól. Ráadásul közben éhezned sem kell.
Új listát tanulmányozhatnak azok, akik gasztroszakértők javaslatai alapján döntik el, hova menjenek vacsorázni. A The Daily Meal által összeállított, a 101 legjobb európai éttermet tartalmazó listára két magyar hely is bekerült.
A hazai eseményturizmus sikeres rendezvényei között egyre gyakrabban találunk olyan programokat, amelyek egy-egy gyümölcs- zöldség vagy termény köré épülnek. Megszokott dolog a tökfesztivál, cseresznyefesztivál, szilva napok, meggyfesztivál, mézfesztivál, barackfesztivál és a híres kolbászfesztivál. Ebből a sorból mindeddig kimaradt a karácsonyi sütemények kedvelt ízesítője, a magyar különlegességnek is tekinthető mák. Gödöllő most pótolja ezt a hiányt és december 9-én, vasárnap 11-18h megrendezi az I. Mák Fesztivált.
A SPAR és a Sole-Mizo együttműködése alapján megkezdődött a Túró Rudi termék exportja az ausztriai SPAR hálózatba.
Ezen a héten olyan egyszerűen elkészíthető ételeket mutatunk be, amelyek egészségesek, és nyugodt szívvel ajánljuk bárkinek. Ezúttal a „rántott” csirke gluténmentes, tojásmentes változatát, a tökmagban sütött csirkemellet készítettük el.
Az elismerés a szekszárdi Mészáros Pincészeté, melynek első embere "csodaévjáratról" beszél.
Buda első számú piaca, ahol a zöldség-gyümölcs-hús mellett van Röltex, olcsónak mondott vegyesbolt, olasz, orosz termékek boltja, és persze kínai is. Mit érdemes, mit nem, és hol vegyünk jót? Takács Lajossal, az Olimpia étterem séfjével jártuk végig szombat délelőtt az egyik legfurább felépítésű kereskedelmi egységet, a Fény utcai piacot.
Egészségesnek, az ivóvíz-minőségi előírásoknak megfelelőnek találta a budapesti csapvizeket az Együtt Európáért Alapítvány több helyen elvégzett vizsgálata.
Reggeliznél Budapesten? A Diningguide.hu összeállította a legjobb helyek listáját.
A Sziget egyre drágább, ezt a fesztivált már csak a holland fogorvosok gyerekei tudják megfizetni, annyiba kerül egy sajtos-tejfölös lángos, hogy azért már nem vacsorát, hanem szobabútort lehet kapni az Ikeában.
Elárverezték Károly brit trónörökös pirítósát, amelyet Diana hercegnővel tartott esküvőjének napján hagyott meg reggelijéből. A kenyérszeletért 230 fontot (mintegy 84 ezer forintot) fizettek az aukción.
Mostantól akkor sem kell rettegniük a tetemes számlától a korgó gyomrú, ámde kispénzű turistáknak, ha homárt rendelnek pezsgőmártásban valamelyik előkelő párizsi étteremben: ahogy repülőjegyet, ma már asztalt is foglalhatnak interneten last-minute akciók keretében.

Következő Utolsó