HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Érdekességek > Mákfesztivál Gödöllőn

t: 5054

Mákfesztivál Gödöllőn

A hazai eseményturizmus sikeres rendezvényei között egyre gyakrabban találunk olyan programokat, amelyek egy-egy gyümölcs- zöldség vagy termény köré épülnek. Megszokott dolog a tökfesztivál, cseresznyefesztivál, szilva napok, meggyfesztivál, mézfesztivál, barackfesztivál és a híres kolbászfesztivál.
Ebből a sorból mindeddig kimaradt a karácsonyi sütemények kedvelt ízesítője, a magyar különlegességnek is tekinthető mák. Gödöllő most pótolja ezt a hiányt és december 9-én, vasárnap 11-18h megrendezi az I. Mák Fesztivált.

Az események színhelye a megújult főtér, mely novemberben elnyerte a „ország legszebb főtere” díjat a Virágos Magyarországért versenyen. Az ünnepi hangulatú városközpont faházaiban a legkülönfélébb mákos édességek – beiglik, rétesek, piték, muffinok, lepények és torták – mellett megkóstolható a tejes-mézes-mákos fánk is, melynek készítője Gödöllő díszpolgára, a Kossuth-díjas színművész, Pécsi Ildikó. A gödöllői háziasszonyok saját készítésű édességekkel neveztek a sütiversenybe. A legjobb receptekből az Erzsébet Királyné Szálloda előtt felállított látvány-sütödében helyben megkóstolható finomságok készülnek. Ezen a napon minden a mákról szól Gödöllőn: a versek, dalok és a felnőttek által minden bizonnyal kedvelt tüzes italok, a Magna Cum Laude minőségi magyar mákpálinka és máklikőr. (Turisztikai Egyesület Gödöllő)

Turizmusonline

2012.12.07

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok