HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Érdekességek > A csapvíz is van olyan jó, mint a palackozott

t: 3290

A csapvíz is van olyan jó, mint a palackozott

Egészségesnek, az ivóvíz-minőségi előírásoknak megfelelőnek találta a budapesti csapvizeket az Együtt Európáért Alapítvány több helyen elvégzett vizsgálata. Az alapítvány MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Európai Unió támogatásával lebonyolított akcióban négy kerületben vettek vízmintát a szakemberek, amelynek elemzését a Wessling Hungary Kft laboratóriumában végezték el.

Erzsébetváros, Zugló, a XVI. kerület és Rákosmente területén kilenc-kilenc, egyenként 40-1000 köbcentiméter mintát gyűjtöttek, amelyekből megállapították, hogy a csapvíz jó szomjoltó hatású, mérsékelt ásványianyag tartalmú és mindenben megfelel a 201/2001-es (X. 25.) kormányrendeletben meghatározott ivóvíz-minőségi előírásoknak.

„A budapesti kerületek vízminőség vizsgálatai alapján a csapvíz 55,8-65 mg/l kalcium- és 13,4-16 mg/l magnéziumtartalma megegyezik a ma legnépszerűbb, mérsékelt ásványianyag-tartalmú palackozott vizekével” – idézi a közlemény Palotai Zoltánt, a Wessling Hungary üzletágvezetőjét, aki jelezte, hogy a víz nátrium és vastartalma is mélyen a határérték alatti.

Az Együtt Európáért Alapítvány az „Együtt a fenntartható életmódért” projektben a kerékpározás népszerűsítése mellett a szelektív hulladékgyűjtést és a csapvíz fogyasztását ösztönzi, célja a fenntartható életmód és az ehhez kapcsolódó viselkedésminták elterjesztése.

index

2012.08.23

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok