HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Érdekességek > Az év 5 legbizarrabb gasztroújdonsága

t: 5039

Az év 5 legbizarrabb gasztroújdonsága

Te melyiket kóstolnád meg legszívesebben? Már, ha egyáltalán...

Kék eperAmerikai tudósok kreációja a kék eper, ami nem csupán küllemében üt el szokványos, társaitól, de ellenáll a fagypont alatti hőmérsékleteknek, és sokkal tovább eláll a hűtőben, nem puhul és nem poshad meg. Az Északi-sarkon élő lepényhalból vonták ki azt a természetes „fagyállót”, mely megóvja a halat a jeges vízben, és ezzel génnel módosították az epret. A gyümölcs azonban egyelőre még nem kerülhet a boltok polcaira, mivel még nem zárták ki teljesen annak lehetőségét, hogy veszélyes az emberre és a környezetre nézve.

Fekete hamburgerA Távol-Keleten működő gyorséttermeiben dobta piacra a Burger King szeptember végén a fekete hamburgert. A bizarr küllemű étel zsemléjét bambuszszénnel színezik feketére, és tintahaltintával festett fekete ketchup kerül bele, minden más tekintetben viszont ugyanúgy készül, mint egy normál hamburger.

AranymuffinDubajban, a Bloomsbury's cukrászdában rendelhető a világ legpuccosabb muffinja, mely többek között az Egyesült Királyságból származó organikus vaj és liszt, toszkánai Amedei Porcelena luxuscsokoládé, ugandai vanília és 23 karátos, ehető aranylapok felhasználásával készül. Az ára átszámítva nagyjából 235 000 forint.

Kókuszízű ananászA Piña Colada koktél a bizonyíték arra, hogy a kókusz és az ananász íze kiválóan passzol egymáshoz. Az ausztrál kutatók viszont nem ebből indultak ki, amikor létrehozták a kókuszízű ananászt. Eredetileg csak egy édesebb és lédúsabb ananászfajtát szerettek volna kikísérletezni, ám a gyümölcsnek végül kókuszíze lett. Állítólag két éven belül világszerte kereskedelmi forgalomba kerül.

Csípős ketchupös nyalókaA nyalókákkal kapcsolatos összes szokványos elképzelést borítja ez a termék, melyet egy amerikai édesipari cég dobott piacra: a nyalókának ugyanis csípős ketchupíze van. Sült krumpli és virsli mellé is nyalhatjuk.

nlcafe

2013.01.30

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok