HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZIN > KONYHA > Levesek és előételek

A vargányából készült finom levesben füstölt fürjtojás a betét.
A fokhagyma tele van vitaminnal, rendkívül jó immunerősítő, és ezt a hatását még főzés közben sem veszíti el.
Az őznek finom húsa nagyon ízletes, levesnek is remek, zsemlegombóccal pedig egyenesen mesés.
A szép, ízes vörös-hagyma igazi szezonja a tél. Ekkor könnyebben jut eszünkbe, hogy ne csak hagyományos ízesítőként használjuk, hanem önálló ételként is. Már a magyar vöröshagyma messze földön híres zamata is erre csábít.
A nőket egy kis tökmaggal lehet elcsábítani, na meg az édes-krémes levesekkel! Íme!
Hatan jönnek hozzánk ma estére, mindegyikük vegetáriánus. Néhány tipp, hogy miként készíthetünk izgalmas vacsit a vendégeknek, garantáltan elkerülve a kliséket.
A nyári melegben kevesebb ételt kívánunk, viszont annál több folyadékot igényel szervezetünk. A forró húsleves nem igazán csábító a 30 fokos hőségben, inkább valami hidegre, frissítőre vágyunk. A behűtött gyümölcslevesek elkészítése nem egy nagy ördöngösség, és rendkívül jól esik a meleg nyári napon, akár ebédre, akár vacsorára fogyasztjuk.
Laktató levesek - az alábbi levesek akár egytál ételeknek is megfelelnek gazdag és tápláló tartalmuk miatt.
A hideg télvégi napokat átmelegíthetjük egy tányér jó levessel. Ha nincs kedvünk kísérletezni, vegyük elő a régi jól bevált recepteket, és lepjük meg a családot egy nagy klasszikussal.
A hagyományos, jó erőleves titka, hogy két részletben kell elkészíteni. Így a húslevesnél sokkal tartalmasabb, táplálóbb ételt tálalhatsz, ami külön hasznos lehet a zordon téli hónapokban.
A modern, változatos étkezésnek egyik legfontosabb - és tegyük hozzá: legváltozatosabb, vitamindúsabb része a hidegkonyha. Nagyon sok esetben a legpraktikusabb is, hiszen például vendéglátáskor az előre elkészített, szépen feldíszített hidegtál lehetővé teszi, hogy a háziasszony ne a konyhának, hanem a vendégeknek szentelhesse java idejét. A hazai közízlésben mind a mai napig mostohagyereknek számít a hidegkonyha. Ezen szeretnénk változtatni a „hidegkonyha ábécé” sorozat közlésével.
Ha időhiányban szenvedünk, szilveszterkor ízletes apró falatkákat kínáljunk. S mivel ünnep van, válasszunk különlegeset - adjuk meg a módját! Lazaccal, füstölt- és krémsajtokkal... A finomságokra a pezsgő is könnyebben csúszik.
Az előételek a magyar ünnepi étrendben a leves előtt vagy után szerepelnek, de a meleg változatait tálalhatjuk akár főfogásként is. A legtöbbjüket reggelire vagy uzsonnára is fogyaszthatjuk, sőt lehetnek hidegtálak vagy büféasztalok ízletes díszítői is.
A különféle pástétomokat, krémeket még kezdő háziasszonyok is könnyedén elkészíthetik. Pirítósra, kiflikarikákra, sós kekszekre vagy nyers zöldségekre kenhetjük őket, hideg előételként pedig elegáns és ízletes elemei lehetnek a vacsorának.
Kényelem - Roskadozó büféasztalok lakótelepi konyhában is Vendéget várni jó. Különösen akkor, ha a háziasszonynak nem kell kiszaladgálnia a konyhába. Legjobb, ha mindent előre elkészítünk.

Első Előző Következő Utolsó