HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Hideg levesek

t: 2541

Hideg levesek










Részeges almaleves

Hozzávalók két személyre: fél kg alma, 6 dkg cukor, 1 dl fehérbor, 2 dl tejszín, 2 dkg liszt, csipetnyi só, 2 kiskanál citromlé, fahéj, szegfűszeg

A megmosott, meghámozott almát kockákra vágjuk. Fél liter vizet felforralunk, ízesítjük fahéjjal, cukorral, citromlével és szegfűszeggel. A forrás megkezdésekor hozzáadjuk a léhez az almát és a bort, majd néhány percig főzzük. A tejszínt és a lisztet simára keverjük, majd szép lassan, folyamatos kevergetés közben a leveshez adjuk, hogy besűrűsödjön. Hidegen tálaljuk.

Sárgadinnyeleves

Hozzávalók két személyre: egy kisebb sárgadinnye, 1 dl tokaji bor, 2dl tejszín, 3 evőkanál cukor, kevés vaníliafagylalt.

A megmosott sárgadinnye tetejét levágjuk, húsából kisebb darabokat kivájunk, leöntjük borral és betesszük a hűtőbe. Majd kikaparjuk a sárgadinnye belsejét, összeturmixoljuk a tejszínnel, a borral és a cukorral, és szintén a hűtőbe tesszük. Amikor a lé alaposan lehűlt, beletöltjük a dinnyehéjba. A tetejét vaníliafagylalttal díszítjük.

Gyümölcskrémleves joghurttal

Hozzávalók két személyre: 2 db narancs, 20 dkg málna, 5 dl joghurt, kevés málnaszörp, 1 evőkanál porcukor

A megtisztított narancsot apró darabokra vágjuk. A joghurtot alaposan elkeverjük a szörppel és a cukorral, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket. Behűtve tálaljuk.

Paradicsomleves hidegen

Hozzávalók két személyre: fél liter paradicsomlé, 2 tojássárgája, 1 evőkanál cukor, ízlés szerint só, 1 dl tejszín, csipetnyi őrölt bors

A hideg paradicsomlevet összeturmixoljuk a tojássárgákkal, ízesítjük sóval, cukorral. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és a tetejét megzórjuk egy kevés őrölt borssal.

Őszibarackleves

Hozzávalók két személyre: 30 dkg őszibarack, 2 evőkanál cukor, egy csomag vaníliás cukor, 2 dl tejszín, egy kevés citromlé, vaníliafagylalt

A meghámozott és kockára vágott őszibarackot a cukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével egy fél liter vízben felforraljuk. A tejszínnel besűrítjük a levest, vaníliafagylalttal és tejszínhabbal díszítve hidegen tálaljuk.

(holgyforum.hu)


2006.07.26

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok