HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Őzraguleves zsemlegombóccal - VIDEÓVAL

t: 2641

Őzraguleves zsemlegombóccal - VIDEÓVAL

Hozzávalók:

50 dkg őzcomb
1 dl olaj
30 dkg sárgarépa
10 dkg petrezselyemgyökér

bors
10 dkg zeller
10 dkg karalábé
20 dkg gomba
20 dkg zöldborsó
3 dl tejszín
kakukkfű
friss gyömbér
1 l húslé

Zsemlegombóc:

2 db zsemle

szerecsendió
2 tojás
3 evőkanál liszt
petrezselyem
olaj a sütéshez

A húst kockára vágjuk, egy serpenyőben forró olajban sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítve párolni kezdjük. Miután kicsit megpirult, hozzáadjuk a kockára vágott gombát, majd felöntjük húslével. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a vékonyra vágott sárga- és fehérrépát, a karalábét, a zellert, a zöldborsót és a gyömbért. Amikor a zöldségek megpuhultak, a tejszínt összekeverjük húslével, majd besűrítjük vele a levest, végül friss kakukkfűvel meghintjük.

Egy keverőtálba ütjük a tojásokat, hozzáadjuk az apró kockákra vágott zsemlét, a lisztet, az apróra vágott petrezselymet, majd sóval és szerecsendióval ízesítjük és összedolgozzuk. Kezünket lisztbe mártva apró gombócokat formálunk belőle, majd forró olajban megsütjük.

Jó étvágyat!

rtlklub









2007.01.16

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok