HIRDETÉS
HIRDETÉS

MAGAZINOK > KONYHA > Levesek és előételek > Gombaleves fürjtojással

t: 2051

Gombaleves fürjtojással






Hozzávalók:

30 dkg vargánya
4 dl húslé
2 evőkanál konyak
8 db füstölt főtt tojás
2 evőkanál liszt
petrezselyem
3 dl tejszín
olaj

bors
5 gerezd fokhagyma
4 szelet toast

A gombát alaposan megmossuk, feldaraboljuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, megpirítjuk rajta a szeletekre vágott fokhagymát és a gombát. Konyakkal felöntve flambírozzuk, ekkor ízesítjük sóval, borssal.

Ezután megszórjuk a liszttel, majd hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és felöntjük húslével. Mikor a gomba már teljesen megpuhult, tejszínnel sűrítjük a levest, és újra felforraljuk. Levesbetétként füstölt fürjtojást és kockára vágott pirítóst kínálunk.

Jó étvágyat!

rtlklub.hu

2007.02.27

| Többi

vissza a rovathoz | vissza címoldalra

Legfrissebb magazinok